Hírek 1/12

Tanulási nehézségek?

Ha kínlódás a tanulás, és már-már közelharcba torkollik, hogy a csemetéd nekiüljön a házinak, akkor lehet, hogy éppen ez hiányzik...

A család és te

A tűz alul, a szél pedig felül található. A tűz meleget és fényt ad, a szél pedig lágy és átható. A melegség köti össze a családot. A melegség nélkül a család lényege megszűnik, az energiák szétszóródnak. 

Mivel a tüzet felerősíti a szél, az egyensúly megteremtéséhez szükség van a vízre is. Az együttműködés alapja a különféle energiák helyes összehangolását alapul. Ha ezt megértjük, nem zavarnak majd a családon belül lévő különbözőségek. 

Mikor válts munkahelyet? Azonnal?

Félünk az újtól, a kiszámíthatatlantól és a kihívást jelentő új feladatoktól, amelyeknek azt hisszük, képtelenek vagyunk megfelelni. Az interjúztatás idegölő lépcsőfokai, a várakozás végeláthatatlan percei, mind-mind felőrlik a rejtett energiáinkat.

 Mégis, vannak helyzetek, amikor „a járt utat a járatlanért ne hagyd el” mondást nem tekinthetjük többé irányadónak.

Mi a kegyes hazugság?

Ártalmatlan, vagy súlyosan károsít? Gyakorolhatod káros következmények nélkül? Egyáltalán megold bármit is?

A mostani életem 1 darabkája

Nagyon is közel áll hozzám a 90-es évek, így rettenetesen örültem, amikor kézhez kaptam a Kelepce című könyvet. Tény, hogy a listámon sok könyv volt még a Kelepce előtt, de akárhányszor ránéztem erre a tüneményes könyvecskére, és a szemet magához vonzó borítóra, mindig megsimogattam, és nem bírtam ki, hogy ne álljak neki...

Mennyit csavarj ki a gyerekedből a nyáron?

Lehet kisebb, általános iskolás vagy nagyobb, középiskolás, mindig felmerül benned a kérdés: 

Mivel töltsem ki a gyerek a szünidejét? Mivel fejlődhet még jobban? Milyen tanfolyamokra írassam be?