Hírek 1/15

Egy kapcsolat vége, egy új kezdete?

Lehet egyik kapcsolatból a másikba könnyedén átsiklani? És ha gyerekek is szereplői a történetnek? Mihez van jogod, ha az ő érdekeiket is szem előtt szeretnéd tartani?

Carpe Diem! Élj a mának!

A jelent csak ugródeszkának tekintettem a jövőhöz, minden idegszálammal következő feladatokra, majd elkövetkezendő eseményekre figyeltem és elégedettségemet is a jövőbe vetítettem ki, tehát, ha ezt, vagy azt elérem, sikerül, akkor majd elégedett leszek, gondoltam...

A Hazug és az Angyal

Meg kell változnom és jóvá kell tennem a hibáimat...

Érezted már egyszer ezt legbelül? Ha igen, neked szól ez a történet...

Csalafinta vagy?

– Igen, – meséled és kényelmesen hátra dőlsz –, megcsaltam. Többször is. Nem vagyok szerelmes, de hajtott a másik utáni vágy, tudod, a tiltott gyümölcs. Kedves volt, figyelmes, bókok és miegymás. Elcsavarta a fejemet.

A múltkor viszont majdnem lebuktam. Tudod, a hazugság hullámai is összecsaphatnak a fejed felett. Akkor elhatároztam, hogy óvatosabb leszek. Nem kockáztatok semmit...

Ahogy hozzám szólsz

Látszik, hogy rossz napod van. A múltkor is rám mordultál, amikor megkérdeztem valamit.

Csak simán megdöbbentem, nem szóltam vissza. Különben is, azt tanítják jógán, hogy azt tükrözzük vissza, ami bennünk van. Hozzáteszik még, hogy csak azt tudjuk nyújtani, amilyen szinten vagyunk, vagyis úgy viselkedünk, ahogy éppen a fejlődési szintünk megengedi. Nem tehetünk ellene semmit.

Tényleg ennyire elmúlt felettem az idő?

Szúrós szemmel néz, úgy, hogy muszáj észrevennem. A fitnesz teremben, a tükörből. Előre hajol, meggörnyed, úgy vizslat. 

Visszahőkölök. Rém öreg, fehérbe csavarodó hajszíne, és rengeteg ránca van. 

De igazán csak akkor rémülök meg, amikor feláll...

Mindenre megoldás? Vajon mi az?

Ilyen dolgok nincsnek, humbug az egész, mondod, mert tudod azt, hogy ami mindenre jó, az semmire sem lesz jó.

Itt az új kezdet, kint esik a hó, a legszívesebben behúzódnál a kis szobádba és egy meleg teát kortyolgatnál. Igazad is van. 

És most nem is agitálni akarlak, csak elmesélem, hogyha éppen a januári fogadkozások mellett a sportnak is adtál egy pontot, akkor az miért volt remek döntés.

Tényleg mindent megteszek érte?

Igen, jó, ha néha felteszem magamnak ezt a kérdést.  Eluralkodik rajtam a sárkány énem, a kötözködő, odamondogató, a folyton kijavító, okoskodó szörnyeteg. 

Jó lenne kontroll alatt tartani, rávágni egyet a fejére (vagy a szájára), hogy nyughasson már!

Azt mondta egy férfi ismerősünk, aki sajnos már elvált, és rettentően szenved a kapcsolatoktól és a kapcsolat nélküliségtől egyaránt, hogy...

Hogy mondjam a világnak?

Ezt a verset egy nagyon fiatal fiú küldte Erdélyből Magyarországra, akit utána nem sokkal, sajnos elvesztettünk. Az ő emlékére küldöm Nektek :)