Új szemmel nézz a problémáidra!

Ennek a gyakorlatnak a segítségével új, „friss” szemmel fogsz a problémáidra tekinteni és megtalálod a megoldást, mert a röghöz kötött képzetek, beidegződések azonnal eltűnnek. Helyettük vadonatúj ötletek, felfedezések fognak felbukkanni az elmédben, amelyeket azonnal követhetsz...

Ha te nem lennél itt, nem lenne több veszekedés!

Igen, időről időre felmerül benned a gondolat, de lehet, hogy már ugrásra kész vagy, hogy a tettek mezejére lépj. Felkeresed az ügyvédet, konzultálsz vele a lehetőségeidről, sőt, elvált barátnőiddel is hosszú eszmecseréket folytatsz. Vagy éppen a férjed fenyegetőzik a válással.

De akkor miért olvasod ezt a cikket? Mert él benned a remény, erősen izzik, hogy még meg tudod fordítani a folyamatot...

A szimbólumok mágikus ereje

A szimbólumalkotás egyidős az emberiséggel. Az ember azért hozott létre szimbólumokat, hogy kifejezze velük mindazt, amit tudatosan megtapasztalt, de másképpen nem tudott kifejezni, azaz az emberi tudat olyan állapotait és lehetőségeit, amelyekre nincs szó, legfeljebb kép.

A jelképek egyetemes, örök érvényű törvényszerűségeket írnak le, a világmindenség és benne az ember tudatának természetét képezik le. 

Tanulási nehézségek?

Ha kínlódás a tanulás, és már-már közelharcba torkollik, hogy a csemetéd nekiüljön a házinak, akkor lehet, hogy éppen ez hiányzik...

A család és te

A tűz alul, a szél pedig felül található. A tűz meleget és fényt ad, a szél pedig lágy és átható. A melegség köti össze a családot. A melegség nélkül a család lényege megszűnik, az energiák szétszóródnak. 

Mivel a tüzet felerősíti a szél, az egyensúly megteremtéséhez szükség van a vízre is. Az együttműködés alapja a különféle energiák helyes összehangolását alapul. Ha ezt megértjük, nem zavarnak majd a családon belül lévő különbözőségek. 

Mikor válts munkahelyet? Azonnal?

Félünk az újtól, a kiszámíthatatlantól és a kihívást jelentő új feladatoktól, amelyeknek azt hisszük, képtelenek vagyunk megfelelni. Az interjúztatás idegölő lépcsőfokai, a várakozás végeláthatatlan percei, mind-mind felőrlik a rejtett energiáinkat.

 Mégis, vannak helyzetek, amikor „a járt utat a járatlanért ne hagyd el” mondást nem tekinthetjük többé irányadónak.

Mi a kegyes hazugság?

Ártalmatlan, vagy súlyosan károsít? Gyakorolhatod káros következmények nélkül? Egyáltalán megold bármit is?