3 mítosz a párkapcsolatokról

 1. A szerelem egyoldalú függőség

Abszolút nem érezheted magad boldognak, sem biztonságban, ha úgy véled, te jobban függesz a másiktól. Te vagy az, aki mindig adsz, de cserébe keveset, vagy éppen semmit sem kapsz vissza. A harmonikus kapcsolat alapja, hogy mindenki kiveszi a részét a mindennapok teendőiből, legyenek azok különböző házi munkák, vagy éppen a kapcsolatépítés, amely napi szintű feladat. Van egy nagyon találó mondás:

„A kapcsolat az a zsák, amiből mindenki csak kivenni akar, de beletenni csak kevesen.” Igen, a kapcsolatért mindkét félnek tennie kell, a hétköznapok rohanásában ugyanúgy, mint nehéz időszakokban, anyagi válságban, vagy az érzelmi hanyatlás időszakában.

2. A magány csillapítására megfelelő egy kapcsolat

Ha az ürességtől, a kongó lakástól, vagy a társadalmi megítéléstől félsz és ezért lépsz ki a „páncélod” alól, akkor sajnos a társ nem biztos, hogy megoldja az eredeti problémát. Először is érdemes tisztáznod, honnan ered az űr benned, miért érzed kevésnek az életed jelenlegi szakaszát?

A partner egy időre elfeledteti veled a generikus félelmet, de az okot sosem lesz képes megszüntetni, tehát alapos önvizsgálatra lesz szükséged.

Sokan végeznek társadalmi munkát, túlóráznak, a karriernek szentelik az összes szabadidejüket, vagy éppen extrém módon sportolnak, de ezek egyike sem helyettesítheti az önfeltárást a lelkedben. Ha az emberek véleményétől félsz, akkor tudnod kell, hogy nem mindenki képes pszichésen a tartós kapcsolatra, van, akinek tökéletes az egyfős családmodell, nem szeretne tartósan elköteleződni.

Ilyenkor a családnak az intelligenciája dönti el, hogy a lányukat belehajszolják-e újabb és újabb kapcsolatokba, vagy elfogadják az életmódját?

3. A szerelem birtoklás

Gyakorta elkövetjük sajnos azt a hibát, hogy valós, vagy vélt gyanúnk nyomába eredünk, és betegesen féltékenyek leszünk. Ellenőrizzük az üzeneteket, nyomozunk, figyeljük a közösségi oldalakat és gyanakszunk. Folyton és megállíthatatlanul. Sajnos, ez egyhamar kiderül, még akkor is, ha azt gondoljuk, hogy okosan járunk el és rajtunk nem látszik semmi. Dehogynem. Már szemünk villanása elárul, nem beszélve a kutatás nyomairól. Kétoldalú, érzelmi biztonságot nyújtó kapcsolat nem képzelhető el bizalom nélkül, egyszerűen a kételkedés és a belső konfliktusunk felőrölnek bennünket.

A legelső jelnél azonnal fújj riadót az elmédnek, és ha nincs okod, megalapozott bizonyítékod, akkor még az első kutakodó kérdés feltétele előtt tisztázd magaddal, hogy megéri-e kockára tenned a jó kapcsolatodat?

family4

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

 Garantáltan nem hagy hidegen!

 Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide