3 napos megerősítés a mindennapokhoz

A mindennapokban a saját gondolkodásunk határozza meg hangulatunkat, viszonyulási rendszerünket, a másik ember tetteire adott reakcióinkat.

Lehetünk mérgesek, sőt, dühösek, kiabálhatunk, kikelhetünk magunkból napi szinten is, de ilyenkor a társunk reakciója is ugyanez lesz. Ha kiabálunk, visszaüvölt, ha őt okoljuk, megbánt és sérteget, vagy a saját hibáinkat olvassa a fejünkre. Mindez nem vezet sehová, csak a kapcsolatok megromlásához, elhidegüléshez.

Mit tehetünk ellene? Hogyan tarthatnánk uralmunk alatt az elmét?

Három egyszerű trükk, hogy egyszerűbbek legyenek a hétköznapjaid:

Mosolygás

Sokan lebecsülik a hatását, műnek, álszentnek gondolják, de a valóságban nagyon is működik. Gondolj csak a hahota klubok népszerűségére, vagy a jóga órára, amikor relaxálás közben mosolygunk. Feltölt pozitív energiával, sőt, élettani hatása is bizonyított. A sejtek működése kap egy pozitív löketet, hogy a káros folyamatok leálljanak, helyrebillenjen a homeosztázis.  Nagyon súlyos betegek, pld. rákbetegek kezelésénél a vicces filmek, a sok nevetés a pusztító folyamat megfordításához vezetett. Próbáld ki, hogy mosolyt öltesz az arcodra, megnézed az emberek reakcióit, a hozzád való viszonyukat és garantáltan másnap is úgy döntesz, hogy újra megismétled!

Pozitív gondolkodás

Rengeteg könyv zeng róla, ezért csak egy kis hozadék a már leírtakhoz. A rosszban is próbáld megkeresni a jót! Hiába tűnik úgy, hogy semmi, de semmi pozitív dolgot nem tartogat a helyzet a számodra, a jövő igazolni fogja, hogy, igenis, hosszú távon a javadat szolgálta. Amikor elvesztetted az állásodat, amit nagyon szerettél, romokban hever az életed, akkor próbáld meg a következő lépcsőt meglátni és kiaknázni. Lehet ez egy új kihívás, másik karrier, egy külföldi munkalehetőség, (ezen már évek óta gondolkoztál), esetleg a szabadúszó lét melletti végleges elköteleződésed. Így lehetsz vállalkozó, művész, vagy egy pár év múlva külföldről visszatérő, tapasztalatokban gazdag, megújult lelkesedésű munkaerő. Aki nagyon keresett lesz a munkaerőpiacon!

Türelem

Türelem másokkal és magaddal szemben is. Most a magaddal szembeni türelemről gondolkodj el egy kicsit! Mindig, minden helyzetben megengeded magadnak, hogy hibázz? Mindig elnéző vagy magaddal szemben? Vagy Gestanyó (Gestapo szülőtársa) módjára hajszolod és kínozod magad a legapróbb bakiért? Napokig rágod magad a helytelenül megválaszolt kérdésekért, a zavart hebegésért, a pirulásért, a lassúságodért és a számtalan apróbb nehézség „béna” megoldásáért? Ha a válasz igen, akkor szerintem ne ostorozd magad tovább. Neked is jár a türelem és a tolerancia saját magad részéről is. Hagyd pihenni a saját, egyéni „ítélőszékedet”, ne foglalkozz a saját belső hangoddal sem, amely mindig kritizál és felülbírál. Nyomd el a hangot magadban és koncentrálj inkább a pozitív oldalaidra. Például nem vagy kimagaslóan jó nyelvtanfolyamon? Nehéz a nyelvtan és folyton kijavít a tanár? Ne erre figyelj, hanem arra, hogy a csoportban Te beszélsz egyedül folyékonyan! Ez a nagy dolog, mert aki nem beszél, az nem is vét hibákat, ugye? Lassan tanulod meg az új munkaköröddel járó rengeteg adminisztrációt? Szintén nem fontos, mert az ügyfelek szeretnek, hiányolnak, és mindenkinél jobban megtalálod a hangot velük! Ezen a nyomvonalon haladj, ne a negatív irányba, mert az lehúz, elkedvetlenít, és sosem fogod úgy érezni, hogy tökéletes vagy.

És ugyan ki szeretne egy tökéletes társat/kollégát/anyukát? A tökéletes személy nyomasztó a környezet számára, mert nem tudnak mit kezdeni vele. Hiszen úgyis túlszárnyalhatatlan...

family4

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

 Garantáltan nem hagy hidegen!

 Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide