6 pillér a lelki békéhez

Bizonyára Te is sokat gondolkoztál azon, hogy mi kell ahhoz, hogy a hétköznapjaid boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak legyenek?

Elengedés

Ha túlságosan ragaszkodsz valamihez, legyen az egy személy, vagy egy tárgy, akkor függővé válsz tőle. Fontos, hogy el tudd engedni azokat az embereket, vagy helyzeteket, esetleg tárgyakat, amelyek már nem relevánsak a számodra.

Optimizmus

Minden attól függ, hogyan tekintesz rá. A helyzetek semlegesek, sokan mondják, hogy minden a fejben dől el. A helyzetek se nem jók, se nem rosszak. Ha a helyzetben meglátod a jó oldalt, akkor a rezgések is pozitívak, a félelem negatív hullámai nem fognak elérni téged.

Harmónia

Külső-belső tisztaság, rend az alapja. Figyelj oda a gondolataidra, amikor szomorú vagy, ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a rosszkedv. A rosszkedv úgysem old meg semmit, próbáld meg az érzéseidet tudatosan megváltoztatni, jó irányba terelni. Ha mosolyogsz, agyad elkezdi az oxitocin nevű hormont termelni, és egyből boldogabbnak fogod érezni magad.

Egészség

Testi és lelki egészségről beszéljünk, valóban meg is teszel érte mindent? Egészséges ételekkel táplálod a tested, sportolsz, pihensz, kreatív tevékenységeket végzel, hogy feltöltődj? Az elmének is kedvezel meditációval, relaxációval, feltöltő, energetizáló zenék hallgatásával? Elegendő szellemi táplálékot veszel magadhoz, azzal, hogy új dolgokat tanulsz, fejleszted magad?

Szeretet, elfogadás

Annyira sokat használjuk őket manapság, hogy szinte kezdenek megkopni, elveszíteni a régi ragyogásukat. De valójában hagysz teret a másiknak? Elfogadod a személyiségét, döntéseit, támogatod a nehézségekben, mellette állsz? A szeretet egy döntés, nemcsak egy szó. Egy döntés amellett, hogy tisztelem a másikat és támogatom, hogy jó legyen neki.

Megbocsátás

Megbocsátani nem könnyű. Ha cipeled a sértés utáni haragot, marcangolod magad belülről, akkor ezzel csak saját magadnak teszel rosszat. Minél tovább tart, annál jobban megkeserít és megbetegít. Te is tudod, hogy a rák a fel nem dolgozott sérelmek, harag, a megbocsátás képtelensége miatt alakulhat ki. Keress egy megbízható barátot, akinek kiöntheted a szíved, és egy fél órás kitárulkozás után más színben fogod látni a problémát. Nem szégyen segítséget kérni, erre van a család és a barátaid!

Kívánom, hogy teremtsd meg a saját belső békédet és sugározd azt a környezetedre!

 

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondolnál!

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!