A félelem típusai, és hogyan küzdj ellenük

Sajnos,  te is jól ismered őket, sőt, ilyen, vagy olyan kombinációjától mindnyájan szenvedünk, hosszabb-rövidebb ideig. Nézzük, melyek is ezek:

♦ félelem a szegénységtől

♦ félelem a bírálattól

♦ félelem a betegségtől

♦ félelem a szeretett személy elvesztésétől

♦ félelem az öregségtől

♦ félelem a haláltól

A félelem nem más, mint lelkiállapot, gondolkodásmód. Gondolkodási mintákat követünk, ezek határozzák meg hangulatunkat is. A gondolkodásmódunk alakítható, befolyásolható tudatos erőfeszítéssel.

Minden ember rendelkezik azzal a képességgel, hogy teljes mértékben ellenőrzése alatt tartsa elméjét.

Az egyén, jelent esetben te, kinyithatod a kaput a negatív gondolatoknak, de be is zárhatod azokat. Dönthetsz úgy is, hogy csak és kizárólag a pozitív gondolatok számára biztosítasz teret.

Semmit sem vagy képes alkotni, ami előzőleg gondolat formájában ne bukkant volna fel a tudatodban. A gondolati impulzus azonnal átalakul fizikai ekvivalenssé, függetlenül attól, hogy az a Te eredeti gondolatod volt-e, vagy másé. A másoktól hallott negatív gondolatok éppúgy rombolóak lehetnek, mint a saját magad által „előállított” sémák.

Az egyetlen dolog, amely felett „tejhatalmunk” van, az a gondolat. Képes vagy tehát ellenőrzésed alatt tartani a gondolatod, csak nagyon tudatosan  kell cselekedned. Nem szabad hagynod, hogy a kósza, negatív gondolati kezdemények gyökeret verjenek az elmédben, mert a valóságban is éreztetni fogják a hatásukat. Elbátortalanodsz, nem mersz belefogni új tervek megvalósításába, könnyen eltéríthetővé válasz a célodtól, vagy meg sem próbálod megvalósítani.

Az első három félelem, a szegénységtől, a bírálattól és a betegségtől való aggodalmak húzódnak meg minden szorongásunk mögött.

Ha felismered az erőt, hogy felelős vagy a gondolataidért, akkor rálépsz az útra, hogy tevékenyen részt vegyél egy pozitív hozzáállás és jövőkép kialakításában.

Hiszen, amit ma megtervezel és bátran belevágsz a megvalósításába, az lesz a jövőd!

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Maffia kapcsolatok

Karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Barátság és szerelem

Meglepő fordulatok

Csavaros befejezés!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondoltál!

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!