A Hazug és az Angyal

Hazug kinyújtóztatta a lábát a bőrfotelben. Megsimogatta az ölében a macskát, aki az egyetlen társa volt, immár öt éve.

– Foglalj helyet! Helyezd kényelembe magad! Kérsz egy kis pezsgőt? – invitálta a látogatót.

Az Angyal a puffot választotta, mert csak ott tudta kényelmesen elhelyezni a szárnyait maga mögött. Megrázta a fejét a kínálásra és a Hazugnak szegezte az első kérdést:

– Mióta is nem tartod a kapcsolatot a családoddal? Négy éve, ugye?

A Hazug elmosolyodott, mert tudta, hogy az Angyal érzékeli a gondolatait.

– Öt éve nem beszéltem a gyerekeimmel, hat éve a férjemmel, a válásunk óta és tíz éve a testvéreimmel. Miért kérdezed, hiszen úgyis tudod?

Az Angyal a kérdésre kérdéssel válaszolt:

– Meddig áltatod még magad? Az idén sem fognak felkeresni, most is egyedül maradsz Karácsonykor. Túl sokat vétettél ellenük. Meg kellene változnod és jóvá kellene tenned a bűneidet, úgyis, mint anya, úgyis, mint testvér, vagy volt feleség.

– Már tavaly is elmagyaráztam neked, hogy a pénz az oka mindennek. A családom túlzottan kapzsi. Ti, angyalok nem értitek ezt a földi síkot. Hablatyoltok megbocsátásról, elengedésről, közeledésről, közben meg fogalmatok sincs, milyen kemény itt az élet, ezen a bolygón. Csak az a miénk, amit megszereztünk.

– Értem! – bólintott az Angyal. – Biztosan igazad van. De ez egy szemernyit sem változtat a tényeken, hogy a családtagjaidat, a testvéreidet egy ügyes végrendeleti csavarral kisemmizted, olcsó, vizes lakásokban élnek vidéken, miközben te itt terpeszkedsz egy óriási villában, Buda legdrágább helyén. A férjedet a válás után szintén a padlóra küldted anyagilag, mert még a vállalkozást is elszedted tőle, amelyet ő maga hozott létre. Amikor a gyermekeid választás elé állítottak, akkor eldobtad őket és megtartottad a vagyont. Most egy tíz kilós macska a társaságod és ráadásul még az alkalmazottaid is megvetnek, habár nem merik kimutatni. Hát, itt tartasz.

A Hazug felnevetett:

– Ugyan! Nem érdekel a véleményük! Mehetnek állást keresni, ha nem tetszik a vezetői stílusom! És a fiaim! Síró-rívó, apjukhoz bújó, gyenge kis fajankók! Megnézhetik majd, mi válik belőlük! – kiáltotta, szinte egy szuszra a Hazug.

Az Angyal megfogta a Hazug kezét. Egy kicsit megremegtek az ujjai, ahogy az Angyal energiája átjárta, majd lassan elernyedtek és békésen pihentek a kezében.

– Mit akarsz tőlem Angyal? Azt, amit tavaly? Hogy reggel, amikor felébredek, az első, eszembe ötlő gondolatot valósítsam meg? Hogy hozzak igaz döntéseket? Hogy kárpótoljam a szeretteimet? Hogy váljak jobb emberré?

Az Angyal nem válaszolt, csak lassan visszatette a Hazug kezét az ölébe és pont, ahogyan érkezett, ugyanúgy, egyszer csak eltűnt a márványpadlós, bőrfoteles, drága festményekkel és szobrokkal telezsúfolt nappaliból.

A Hazug mély, kábult álomba zuhant. Így érték a hajnal sugarai, zsibbadtan, kóválygó fejjel a sok pezsgőtől, a macskával az ölében.

Amikor felállt és kinyújtózott, a legelső gondolata az volt, hogy beszél a férjével és a fiaival. Ügyvédet hív és rendezi a vagyoni helyzetüket, visszaveszi a férjét tulajdonostársnak. Megpróbál a fiaival is visszatérni arra a régi pontra, amikor még szerették és megértették egymást. Amikor még egy, összetartó család voltak.

Ahogy kiért a konyhába és megfőzte a kávéját, bevette mellé a fejfájás csillapítót, már másképp emlékezett az ébredés utáni első gondolatára.

– Elég lesz egy kis plusz pénzt utalnom a fiúk számlájára, karácsonyra. Nem kell túlzottan elragadtatnom magam. Túl kényelmesen élek itt egyedül, végre a magam uraként. Meg miért is akarja az Angyal megmenteni a lelkemet? Ugyan ki kérte rá?

Leült az egyedi gyártású bőrfotelba, szürcsölgette a kávéját és konok mosollyal intett az erkély felé, mintha invitálna valakit:

– Nem könnyítem meg a dolgod, Angyal! Küzdj te is valamiért! Eszem ágában sincs megváltozni, tudod? Gyere el jövőre is és mondj erősebb érveket, hogy megmenthess engem! Hallod?

Oszd meg a történetet, ha szerinted mások számára is érdekes lehet! :)

 

nő4

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

 

Garantáltan nem hagy hidegen!

 

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!