A jelen pillanat

A kis lovászfiú és az öreg juhász a közeli városba mentek, megnézni a karácsonyi fergeteget.

A lovászfiú még sosem látott karácsonyfát és gyönyörködve nézegette a színes díszeket, a csillogó gömböket és a csúcsdíszt.

Aztán hirtelen elfordult a lenyűgöző látványtól és a sérelmeit kezdte panaszolni az öregnek. Mennyi állat pusztult el a tanyán, hányféle rovar és kártevő tette tönkre a termést, kevés eső volt a nyáron és az aszály miatt elpusztult a gabona fele.

Az idős ember szórakozottan hallgatta, miközben le sem vette a szemét a karácsonyfáról. A fiú megállt a sirámok felsorolása közben, mert megsokallta a hosszú csöndet és megkérdezte:

– Figyel rám egyáltalán kegyelmed? Vagy untatom inkább? Mert akkor másról is beszélhetek! – hadarta mérgesen.

– Csak nézem ezt a fát! Mennyire szép lenne, ha az az egy égő, ott a közepén nem aludt volna el!

A fiú megütközve nézett az öregemberre:

– Hát miért azt az egyet veszi észre kegyelmed? Miért nem a többinek örül? Hiszen a többiek ékesítik az egész fát!

Az öreg nem válaszolt, csak mosolygott a bajusza alatt. 

Egy kevéske időbe beletelt, mire a fiú észbekapott és rájött, hogy ő az imént ugyanezt tette. Panaszolta a sérelmeit, miközben nem vette észre, hogy az élet mennyi szépséget tartogatott neki az elmúlt évben.

Megismerte a szerelmét, és a lány családja megígérte neki, hogy feleségül is veheti. Egy kis tanyát is kaptak a közelben, ahol elkezdhetik közös életüket. Az elmúlt nyáron kétszer is segítette a szerencse. Az édesanyja is kigyógyult súlyos betegségéből, és a kedvenc lova is visszanyerte egészségét, már nem sántított többé.

Más szemmel kezdett nézni a világra. A fények erősebbek lettek, a hangok muzsikává váltak a fülében, és a tárgyakat ismeretlen ragyogás vette körül. Úgy érezte kiteljesedett. 

Attól a pillanattól kezdve, meglátott egy új dimenziót az életében, a jelen pillanatot, és elkezdte élvezni az élet apró ajándékait.

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondolnál!

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!