A Kapcsolatszédelgő

A Kapcsolatszédelgő egyszerre több szálat tartott a kezében, mondhatjuk úgy is, hogy több projektet vezetett.

Az egyik „lányt”, ő így nevezte őket, a buszon ismerte meg. A Kapcsolatszédelgő mindent tudott a pszichológiáról és a depresszióról. Csalhatatlan ösztönnel fedezte fel az áldozatait. Az „új lány”, harmincöt éves, éppen frissen otthagyott menyasszony volt, akit megaláztak és megcsaltak, éppen az intenzív fájdalomszakasznál tartott. A Kapcsolatszédelgő leszállt a buszról és követte. Megszólította és figyelmével elhalmozva újra és újra „véletlenül” összetalálkozott vele a péknél, a buszmegállóban és a fagyisnál, ahol az „új lány” ötadagos fagyi csodákat rendelt, hogy egy kicsit emelje a hangulatát.

A Kapcsolatszédelgő sosem volt rest, segített bevásárolni és felcipelni a tömött szatyrokat az emeletre, levitte a kutyát sétálni és elkísérte őket az állatorvoshoz is. Egyszer csak az „új lány” azon vette észre magát, hogy a férfi, aki egy nagyon jóképű negyvenéves, állítása szerint számítógépes szakember volt, már saját kulcsot csináltatott az ő lakásához. Nappal levitte a kutyát, főzött neki vacsorát, amikor a multitól hazajött és mindig szívhez szóló meglepetéseket vásárolt neki. Hol egy Samsonite kis utazó bőröndöt, máskor pedig egy kis ezüstláncot hozzáillő karkötővel. Az „új lány” élete úgy érezte, révbe ért. Végre ismét bekopogtatott a szerelem az ötödik emeleti panellakásba.

Nem sokkal az után észrevette, hogy az arany ékszerei tünedezni kezdtek. Mivel rendszeresen hordta őket, ráfogta saját magára, hogy elrámolta, a munkahelyén leesett a kezéről, a metrón lecsatolták őket, de semmiképpen nem a Kapcsolatszédelgőnek van köze az eltűnésükhöz. Így mentek a hónapok. Apró ajándékok, de ezzel szemben még több dolog eltűnése jártak egymással vitustáncot.

Csak akkor fogott gyanút, amikor a pénze is fogyatkozni kezdett. Ekkor fordult a barátaihoz, segítségért. Kisvártatva kiderült, hogy a Kapcsolatszédelgő még az „új lány” baráti körében is tevékenykedik. Az általa unokatestvérének nevezett személy ugyanis éppen az ő, az „új lány”unokatestvére volt! Gyorsan összeültek, megbeszélték a részleteket, képeket cseréltek és végül rájöttek az igazságra. A Kapcsolatszédelgő egy csaló volt, aki sosem költözött oda a nőkhöz, hanem, állítólagos, éjszakai munkát végzett, mint programozó, ezért szüksége volt az önálló lakásra. A Kapcsolatszédelgő sosem mondta meg a címét senkinek, mindig éppen akkor állt költözés előtt, amikor a lányok látni akarták a lakását. Sokat adott a lányoknak, de még annál is többet elvitt az otthonaikból. Az „új lány” még további öt áldozatot fedezett fel, akikkel közösen fel akarták jelenteni a férfit.

Az „új lány” odacsalta magához, az unokatestvére pedig kihívta a nyomozókat, de a férfi megszimatolt valamit. Amikor a rendőrök beléptek a lépcsőházba, ő azon nyomban kivitte a szemetet és eltűnt a házból. Köd előtte, köd utána. Utána többet sosem lépett kapcsolatba senkivel és örökre nyoma veszett.

A Kapcsolatszédelgő érzelmes ember volt és korrekt szeretett volna lenni az „új lánnyal”. Három héttel később betette a lakáskulcsát egy borítékba és leadta a munkahelyén, a portán.

Amikor az „új lány” kinyitotta a borítékot, egy kis cetlit talált benne:

„Mindig szeretni foglak. István”

Az „új lány” arca kigyulladt, amikor elolvasta. Legalább tudom az igazi nevét, gondolta.

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondolnál!

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!