A világ dolgai

"Egy szép hasonlat által a Mundaka Upanisad megpróbálja elmagyarázni, hogyan válik eggyé a Dzsívátman (egyéni lélek) a Paramátmannal (univerzális lélekkel). A Dzsívátman és a Paramátman olyanok, mint két egyforma madár szép színes tollakkal, akik mindig együtt vannak, ugyanúgy hívják őket, és egymás mellett időznek ugyanazon a fán (ugyanabban a testben). Az egyik (Dzsívátman) eszik a fa édes gyümölcséből (az érzéki élvezetek tárgyai).

Elsőre az érzéki élvezetek tárgyai édesnek és élvezetesnek tűnnek, de végül szörnyű keserűvé válnak. A másik madár (Paramátman) egykedvűen nézi, evés nélkül, mint egy tanú, teljességgel közömbösen a világi élvezetek iránt.

Ugyanazon a fán ülve a Dzsívátman madár nyöszörög (a világi problémái miatt), a tehetetlenségtől összezavarodottan. De amikor a Paramátman madárra gondol, és azon meditál, hogy ez mennyire derűs és milyen dicsőséges, a Dzsívátman madár fokozatosan megszabadul a nyomorúságától, amint végül felismeri, hogy ő maga mindvégig azonos volt a Paramátman madárral.

"A világ dolgai arra valók, hogy élvezd őket. Nem bölcs dolog ragaszkodni hozzájuk, mert nem tartanak sokáig. Élvezd a világ dolgait, és azután engedd el őket! Hagyd őket átmenni az életeden! Öleld át az egész életet, vedd magadhoz az egész életet, de tedd ezt bölcsességgel, és törekedj a tudásra! A világi élet eszköz, nem végcél."

(Szvámi Ráma)

nő4

Érdeklődsz a párkapcsolattal kapcsolatos történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek a szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szereplő szemszögéből rálátni a saját helyzetedre?

 Örülnél, ha hirtelen rájönnél, hogy mit tegyél másképp?

 Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Maffia kapcsolatok

Karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Barátság és szerelem

Meglepő fordulatok

Csavaros befejezés!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondoltál!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!