Carpe Diem! Élj a mának!

Tegnaptól elhatároztam, hogy a jelen pillanatnak élek. Ez azt jelenti, hogy legyökerezem a mostban, a helyzetben, a szituációban, amit éppen csinálok.

Meglepődtem, hogy a többször mesélt mesékben ismeretlen képeket fedezek fel, pedig azt hittem, hogy unalomig ismerem a történetet. Egyik szememet a sorokon futtattam, de az elmémet másra irányítottam. Munkahelyi gondokra, bevásárolandó tételekre, előttem tornyosuló feladatokra, vagy éppenséggel elégedettem kipipáltam az elvégzett dolgokat a fejemben.

A jelent csak ugródeszkának tekintettem a jövőhöz, minden idegszálammal következő feladatokra, majd elkövetkezendő eseményekre figyeltem és elégedettségemet is a jövőbe vetítettem ki, tehát, ha ezt, vagy azt elérem, sikerül, akkor majd elégedett leszek, gondoltam. 

A pillanat a lényeg, a jelen határozza meg a jövőt és, ha ezt elmulasztom, csak elsuhan mellettem az élet és a hatalmas rohanásban semmit sem élvezek belőle.

Ez már egy eredmény, hogy felismertem, gondoltam és könyvek garmadából „okosítottam” magam. Ha már hátrébb tudok lépni egy lépést, és kívülről, a megfigyelő szemszögéből tudom magamat szemlélni, látom a hibákat, az elröppenő hónapokat, észrevettem, hogy még nyár volt a múltkor, most meg itt a Karácsony. 

Mire tudok visszaemlékezni? Egy sereg tennivalóra, amiket kipipálhattam a noteszomban? Hogy ügyesen megoldottam visszás helyzeteket? Tele volt a hűtő és vettem friss zsemlét is? Eljutottam a postára és a bankba is, beleszorítva két másik teendő közé? Gratulálok! Ezt egy robot is meg tudja tenni, csak programozás kérdése.

És mit éreztem közben? Mi más maradt meg bennem? Az elégedettség, a sikeres feladat végrehajtás után? Egyáltalán nem. Pipa és indulhat a másnapi listán való gondolkozás.

Ezért döntöttem úgy, hogy változtatok. Tudatosan a pillanatnak szentelem a figyelmemet és a gondolataimat. Hogy a következő határidő napló vásárlásakor ne csak feladatok garmadájára és megoldott helyzetekre kelljen visszagondolnom, hanem benyomásokra, színekre, ízekre és hangulatokra is vissza tudjak emlékezni.

Ha velem tartasz a közeljövőben, elmesélem, hogy milyen technikákat (taktikákat) alkalmaztam.

kapcsolatok3

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

Garantáltan nem hagy hidegen!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!