Csempéssz be csipetnyi változtatásokat a párkapcsolatodba!

Tudod, hogy kell bevezetni a változtatásokat a kapcsolatodban? Úgy, hogy ne vegye észre a kedves. Pontosan úgy, mint a csirketartók, tyúktartók teszik. Nem a nagyüzemire gondolok, hanem a háztájira, arra, ahol elviszi a menyét, a róka a tyúkot és a gazdának pótolnia kell. Az új jövevényt nem lehet csak úgy bedobni a tyúkok közé, mer akkor betolakodónak tekintik.

Szépen meg kell várni az éjszakát és be kell csempészni a többiek közé. A kakasülőre kell helyezni, a többi csirke mellé és gyorsan iszkolni kifelé a tyúkólból. És mi történik reggel? Nem lesz háború? Igen, jól gondolod, egyáltalán nem lesz. Mert mit gondolnak a tyúkok? Ha nem láttam megérkezni, akkor mindig is itt volt. Sőt! Az újonnan érkezett csirke is ugyanezt gondolja. Bizonyára mindig is itt éltem, hiszen itt ébredtem fel, morfondírozik magában és megkeresi az itatót.

A változásokat is így célszerű bevetetned. Hiszen te sem szereted, ha rád erőszakolnak valami újdonságot, valami mást, ijesztő, dermesztő dolgot. Ugye te is tiltakozol ellene? Látod, a párod is így tesz, minden alkalommal. Lassan, aprólékosan, lépésről lépésre vezesd be az újításodat. Nem gond az sem, ha úgy érzi, ő találta ki az egészet. Ezt egyáltalán nem találom manipulációnak, ha kis dolgokról van szó.

Nem a vagyonát akarod a nevedre íratni, hanem azt szeretnéd, hogy elrámoljon maga után. Nem ugyanaz a kategória. A rossz szokások levetkőzéséhez idő kell, méghozzá jó sok. Ha megsegíted a folyamatot azzal, hogy rávezeted, a változást ő akarja, az ő ötlete, akkor a siker kapujában vagy.  Miért ne érezze azt, hogy rájött valamire? Miért ne az övé legyen a siker? Neked úgyis az eredmény a fontos, nem pedig az, hogy aranyérem lógjon a nyakadban, hogy ezt vagy azt neked köszönheti a család.

Az eredmény viszont mindent visz. Ha eléred azt, visszatérve az előző példára, hogy elrámoljon maga után, vagy hogy kimossa a kádat, akkor magadban ünnepelhetsz. Apró dolgok, de egy idő után őrjítővé tudnak válni és hangos veszekedésekhez vezethetnek.

Tehát, hogy ne rébuszokban beszéljünk, mindig díjazd a gatyák szennyesbe jutását, a tányérok mosogatóba kerülésért egy óriási, igazi, boldog mosollyal és dicsérettel. Hidd el, nem azért fogja a párod holnap ugyanúgy elpakolni a mogyoróhéjat, vagy a cipőjét, mert megróttad érte, hanem azért, mert megdicsérted! Látni fogja, hogy örülsz neki, igazán, őszintén, ezért fogja megismételni, nem pedig a lebaltázásért. Próbáld ki, meglátod, működik a gyakorlatban! 

Egy másik példa, ha azt szeretnéd mondjuk, hogy kirándulni járjatok a hétvégeken és ne sorozatokat nézzetek, mert úgyis előfizetett a csatornára, legalább legyen kihasználva, (ezzel a jelszóval védelmezi a filmeket), akkor úgy próbáld rávenni, hogy mutasd meg neki, hogy számára miért lenne jó, ha kirándulna.

Stresszlevezetés, mozgás, (mert úgysem sportol semmit, de ezt nehogy megemlítsd, mert elbuktad az ügyet), a kutyát is meg kell járatni, sőt, az erdei focipályán még a gyerekkel, vagy a barátaival is tud egy meccset játszani. Ha piknikezni szeret, vagy szalonnát sütni, kijelölt helyeken mindig van rá lehetőség, sőt, túra útvonalakat is találsz a neten, erősségi fokkal, időtartammal megjelölve, gyerek életkor szerint csoportosítva.

Szóval, hajrá! A klassz kis kirándulás után, ha még többször visszatérsz rá a következő hét folyamán, hogy milyen jó ötlet volt, már régen érezted magad ennyire kipihentnek utána, akkor bebiztosítottad magadnak a folytatást. 

Én a wellness-hétvégeket imádtam (volna), de a válasz mindig az volt, hogy ki tud a forró vízben órákig dagonyázni? Ki bírja a tespedést 2 álló napig? Tudod mit találtam ki? Kellemest a hasznossal. Mindenki érezze jól magát úgy, ahogy neki a legpihentetőbb. Olyan helyet kerestem, ahol a wellness hotel mellett történetesen borvidék található…

A folytatást tudod, szerintem. A pincék és a termál medencék között igazságosan megosztjuk az időt. És így mindenki jól jár, úgy pihen, ahogy neki a legjobb. Nem beszélve arról, hogy én hálás típus vagyok, „megszolgálom” a wellnesst és a pincékből mindig én vezetek hazáig…

kapcsolatok3

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

Garantáltan nem hagy hidegen!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!