Elbűvölő társalgó vagy? Hogyan válhatsz azzá?

Ha igen, akkor nagyon jó, és egy született tehetség vagy.

De ha nehezen megy az új témák felvetése, a beszélgetésekbe való bekapcsolódás, attól azért még nincs minden veszve.

Képzeljük el, hogy egy partyn vagy, körülötted emberek csevegnek, és néha feléd fordulnak. Kérdezgetnek erről arról, de te nem vagy biztos abban, hogy te, hogy is tűnj érdeklődőnek. Mert nem csak válaszolni kellene, hanem a társalgás fenntartásán is kellene ügyködnöd, gondolod magadban.

Igen, igazad is van. Az emberek imádnak magukról beszélni. Kérdezhetsz kockázat nélkül a munkáról, a szabadidőről, sportról é hobbiról. A tanulás, továbbképzés sem meredek téma, de a vallási nézetet, a politikát, a pénzügyeket jobb, ha messze elkerülöd. Könnyen szópárbajba keveredhetsz.

Mindig sokakat érdekel a technika, új fejlesztésű számítógépek, új „okos szerkezetek” megjelenése, itt biztos sok hozzászólást fogsz generálni.

A filmek is örökös befutók, itt is jó, ha tájékozott vagy, ha nem jársz rendszeresen moziba, akkor a filmelőzetesekben tudsz képet kapni az aktuális újdonságokról.

Nagyon jó, ha figyelsz, nem vágsz bele a másik mondatába, hanem csendben, néha bólogatva végig hallgatod a társadat. Mutass érdeklődést, ne fél attól, hogy te nem fogsz sorra kerülni. Ha elmondták a mondandójukat, nyugodj meg, megkérdezik a véleményedet. Különösen akkor, ha éppen te vetetted fel a témát.

Nem célravezető, ha a saját termékedet bulikon, társas összejöveteleken reklámozod, és ott akarsz vásárlókat találni. Elég, ha tudják, hogy mivel foglalkozol, akit érdekel, az úgyis rákérdez azonnal. A többiek pedig értékelni fogják, hogy nem ügynökként, hanem barátként jelentél meg.

A család egy kicsit rázós téma manapság, szerintem. Ha éppen jó kapcsolatban él az illető, akkor rendben van, de ha szakítás utáni depresszióban szenved, akkor nem szereti, ha faggatják.

Én inkább megvárnám, hogy a beszélgetőtárs hozza fel a témát, magamtól nem tenném. Inkább a biztonságos hobby-sport-szabadidő hármasával variálnék.

Egy party úgyis egy könnyed szórakozási forma, és mindenki a kikapcsolódást keresi. Tedd te is legközelebb! Jó ismerkedést!

kapcsolatok3

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

Garantáltan nem hagy hidegen!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!