Ha elhiszed, hogy sikerülhet, akkor sikerülni is fog

Ha úgy tekinted a rossz szokásokat, hogy egyszerűen csak rossz szokások és nem jellemvonások, akkor máris másképpen látod a partnered kellemetlen viselkedését.

Igazán minden apróságokból áll össze, nagy dolgok nincsenek. Az apróságok vezetnek a nagy dolgok felbukkanásához.

Ha arra gondolsz, hogy mennyi keserűséget okoznak az apróságok és csak úgy felgyülemlenek benned, akkor rájössz, hogy másképp kell tekinteni a problémákra. 

A párodnak nem ördögi természete van, nem bűnöző az életvitele, hanem egyszerűen szórakozott, trehány szokásai vannak, de azok nem jellemvonások.

A jellemvonás az aljasság, a kétszínűség, a becstelenség. Máris látod, hogy amikor nem csavarja vissza a kupakot a fürdőszobában a tusfürdőre, akkor az nem jellemhiba, hanem feledékeny viselkedés. Mert neki az nem fontos, hogy visszapattintsa a kupakot. Viszont, ha neked igen, akkor szemfülesen tudsz eljárni. Ha véletlenül egyszer mégis visszapattintotta, akkor alaposan megdicséred érte.

Ez biztosan meg fogja jegyezni és nem akar majd legközelebb csalódást okozni. Tehát a kupak a helyén lesz. Természetesen vannak nagyobb dolgok is, amikhez idő és kitartás is kell, de a dicséret mindig célravezető.

Amikor főiskolás voltam azt tanította a professzor, hogyha egy gyereket lehülyézünk, akkor annak nem lesz egyáltalán érdeke, hogy jobbnak mutassa magát és próbáljon még többet kihozni magából, hiszen elkönyveltük már, hogy ostoba. Akkor minek törje magát? 

Hiszen azt hisszük róla, hogy képezhetetlen. 

Amikor a párodnak időnként elejted, hogy rendetlen, trehány, lassú és esetleg lusta is, akkor nem lesz motivált arra, hogy a kedvedben járjon. Nem kell sokszor sem, néhány eset elég, hogy elmenjen a kedve és hátat fordítson. Egy jól elhelyezett dicséret, esetleg a barátok, vagy nagy plénum előtt, teljesen áthangolja a viselkedését és azonnal célt érsz. 

Az önmagát beteljesítő jóslat

Most azt mondod, hogy évekig fércelgetted, próbáltad a helyére igazítani a jellemvonásait, de annyi fájdalom és csalódás ért, hogy már nem bízol benne.  

Igen ez megeshet sajnos. De amikor a legrosszabbtól félsz és a legrosszabbra számítasz, akkor kihívod magad ellen a legrosszabbat. 

Egy amerikai iskolai tesztben IQ tesztet töltettek ki a gyerekekkel, aztán véletlenszerűen kiválasztották a gyerekek 20% át, akiknek folyamatosan, módszeresen mondogatták, hogy ők kiváló tanulmányi eredményt fognak elérni és szokatlan szellemi gyarapodást várhatnak az életükben. A gyerekek hittek a kutatóknak és az év végi újra megírt, ismétlő tesztben sokkal jobb eredményeket produkáltak, mint azok a társaik, akiket nem motiváltak.

Az átlagosnak mondott gyerekek pedig a rájuk vonatkozó elvárásoknak feleltek meg.

Hogy ez milyen kapcsolatban van a te életeddel?

Tudattalanul is, ha a kudarcra számítasz, akkor a tetteiddel ezt az elvárást közvetíted a társad felé. 

Ezt kéred tőlem?  – gondolja a társad.

Akkor hajrá, nem kell erőfeszítéseket tennem, hiszen nem is hiszel bennem. Marad minden a régiben, te akartad drágám. Ne tégy keresztbe saját magadnak, ne állíts a változás elé egy sorompót a gondolataiddal és az önkéntelen cselekedeteiddel.

A változások őrangyala is lehetsz, a segítője, az előmozdítója.

És tegyél is így. Hiszen potenciálisan benned van a siker. 

kapcsolatok3

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

Garantáltan nem hagy hidegen!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!