Ha te nem lennél itt, nem lenne több veszekedés!

Igen, időről időre felmerül benned a gondolat, de lehet, hogy már ugrásra kész vagy, hogy a tettek mezejére lépj. Felkeresed az ügyvédet, konzultálsz vele a lehetőségeidről, sőt, elvált barátnőiddel is hosszú eszmecseréket folytatsz. Vagy éppen a férjed fenyegetőzik a válással.

De akkor miért olvasod ezt a cikket? Mert él benned a remény, erősen izzik, hogy még meg tudod fordítani a folyamatot, még megálljt tudsz parancsolni a száguldó vonatnak, mielőtt még elgázolna téged.

Ez a halvány remény, ez a kis lángocska, egy új kapcsolat kezdete lehet.

Ha jobbra szeretnéd fordítani az életedet, akkor képes is vagy rá! Ez nem azt jelenti, hogy hagyod, hogy a dolgok alakuljanak úgy, ahogy a párod, a környezet, a hangulataid akarják, és csak vigyen előre az élet, forgasson, hengergessen, mint az őszi levelet a szél. Dehogyis! Tevékenyen részt kell vállalnod az eseményekben, alakítanod kell őket, ezáltal az életed is gyökerestül megváltozik.

„Már mindent megpróbáltam, de semmi sem segített!”

„Egyoldalúan képtelen vagyok megoldani a helyzetet!”

„De semmi sem használ, pedig mindent bevetettem!”

Van egy tévhit, amit el kell oszlass magadban. Éspedig az, hogy a kapcsolaton mindkét félnek munkálkodnia kell, hogy megváltozzon. Ha a párod nem jár el terápiára, nem hagy fel a rossz szokásaival, nem változtat az otthoni viselkedésén, azért még fuss egy kört. Ha az egyik fél jelentősen megváltozik, akkor a kapcsolatnak is szükségszerűen meg kell változnia.

Ezt a logika, a pszichológia és a pedagógia már számtalanszor igazolta, ha megkavarod a vizet egy kanállal, akkor hullámok fognak keletkezni a felszínen. Csak tőled függ, hogy hagyod-e a hullámokat elülni, vagy dolgozol-e a további fenntartásukon?

Ha te magad megváltozol, a kapcsolatod is változni fog. A kulcskérdés az, hogy felismerd, mely magatartásformákon kell változtatni ahhoz, hogy elérd a nyugodt, békés, boldog életet.

Nem mindent érdemes gyökerestül kiirtani, egyes dolgok egyszerűen nem érik meg a fáradtságot. Túl kevés függ tőlük, nem okoznak igazi zavart, gyakran csak presztízs értékűek, pontosabban, a kinek van igaza játszma részei.

„Ha te nem lennél itt, nem lenne több veszekedés!”

Gyakran nem tudod megoldani a valós problémádat, mert gyerekek esetén újabbakkal kell szembenézned. Láthatás, tartásdíj, költségek megosztása, szabadidő eltöltése, ajándékok, finanszírozás, zsebpénz. Csak a leggyakoribbak, amik miatt egymásnak ugranak a volt házastársak.

Nemhogy nem oldod meg a helyzetedet, hanem még súlyosbítod is, amikor azért kapsz dührohamot, mert a volt párod nem veszi fel a telefont, nem utalja a gyerektartást, elviszi, vagy éppen nem viszi el a gyereket, aki epekedve várja. Akinek a lelkét mellesleg neked kell majd ápolnod. Még sokéves különélés után is fellángol a sok helyen a gyűlölet, amikor a gyerekekről vitáznak. Ne kívánd magadnak. És öreg napjaidra azt sem, hogy esküvőkön, banketteken, ballagáson újra és újra látnod kell a volt házastársadat az éppen aktuális partnerével. Miközben te végigküzdöttél egy életet két kamasz gyerekkel, egyedül.

Gyakran bevallják az egyedül élő emberek, hogy a magányba majd’ beleőrülnek, a második férjük is ugyanolyan, vagy még rosszabb, mint az első. Nem beszélve a statisztikáról, hogy egy elvált nő újra férjhez menjen, kevesebb az esély, mint arra, hogy egy elvált férfi újra nősüljön.

Ezeket kell megfontolnod, mielőtt becsapod az orra előtt az ajtót.

Legközelebb kapcsolatmentő technikákkal foglalkozunk, és belevágunk abba a folyamatba, amelynek a végén eljutsz oda, hogy sikerül más szemmel nézned a kapcsolatodra ♠

family4

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

 Garantáltan nem hagy hidegen!

 Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide