Hagyd a múltat!

Te is szembesülsz azzal, hogy nem tudsz elszakadni a múlttól? Újra és újra felhánytorgatod azt az eseményt, ami a másiknak is kellemetlen lehet? Mindig megbánod utána, de nem bírsz ellenállni a pillanatnyi kihívásnak, hogy szóba ne hozd azt, amit jobb lenne már elfelejteni?

Hidd el, nem vagy ezzel egyedül. Most nagy igazságok helyett, álljon itt egy régi történet, egy „ősi igazság”, hogy elgondolkodj ezen.

Talán segít ez a kis történet, hogy más vetületben lásd a problémát.

Két szerzetes baktatott egy patak partján a kolostor felé. Egyszer csak eléjük került egy menyasszonyi ruhába öltözött ifjú nő, aki hangosan zokogott. Ömlött a könnye, ahogyan az áradó vizet nézte. Át kellett kelnie a habokon, de félt, hogy a víz tönkreteszi gyönyörű, kézzel hímzett ruháját.

A barátoknak azonban tiltotta a kolostori előírás, hogy nőket érintsenek. Az egyik, nem törődve a tilalommal, megfogta a nőt, a hátára vette és átvitte a túlpartra. A fiatal nő mosolyogva köszönetet mondott, a szerzetes pedig visszaindult a társához.

A társa kékült-zöldült mérgében.

– Hogy tehetted ezt? – ripakodott a nagylelkű társára. – Tudod, hogy tilos nőt érintenünk! Ráadásul, te még a válladra is vetted azt a nőszemélyt!

Társa némán hallgatta a hazafelé úton a leckéztetést. Közben el-elkalandozott a figyelme, kedvtelve hallgatta a madarak énekét, élvezte a nap melengető sugarait.

A kolostorba megérkezve aludt néhány órát, hanem az éjszaka közepén felrázta az útitársa.

– Hogy vehettél a válladra egy nőt? – kiáltotta magából kikelve. – Valaki más biztosan átvitte volna! Rossz szerzetes vagy!

– Miféle nőt? – kérdezte az álmos barát.

– Hát nem emlékszel? Arról a nőszemélyről van szó, akit átvittél a patakon! – dörögte a másik.

– Á, róla beszélsz – nevetett fel a szerzetes. – Én csak a patakon vittem át őt, te viszont az egész hazaúton magaddal hurcoltad!

 A tanulságot nem nehéz kitalálni. Hagyd te is a múltat a pataknál!

 

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondolnál!

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!