Lázadás

A lázadás az esztelenség láttán születik meg, igazságtalan vagy érthetetlen helyzetben. Vak lendülete rendet követel a káoszban, egységet a tovaillanó, az eltűnő mélyén. Kiált, követel, azt akarja, szűnjön meg a botrány, és kőbe íródjék, ami eddig szüntelenül a homokba íródott.

Albert Cam

Hogyan oldod meg az a helyzetet, amikor kilépnél, mégsem teheted, elmennél, mégis maradnod kell? Felköltöznél egy hegyre, hogy megold a lelkedet furdaló kérdéseket, rendbe tedd a saját életedet. Mégsem teheted.

Kötnek a családod, a gyerekeid, a gondoskodás róluk és a szüleidről, a munkahelyeden a felelősség, amit rád bíztak, és nem utolsó sorban a konvenciók.

Ilyenkor kimész egy tó partjára, köveket hajigálsz a vízbe, közben végiggondolod az esélyeidet, a lehetőségeidet és az anyagi helyzetedet. Átrágod a múltad keserű csalódásait, mérleget vonsz jó és rossz emlékek között, összehasonlítod a jelenlegi helyzetedet egy múltbéli ponttal, és végül döntesz. Ha több jót kaptál az élettől, a gyerekeidtől, a munkádtól, a kollégáidtól, akkor maradásra bírnak. Megbékélsz a helyzeteddel, rájössz, hogy nem ez a legrosszabb, ami történhetett veled, eszedbe jutnak mások történetei, és beszállsz az autódba.

A város felé autókázva a fényeket ragyogóbbnak érzékeled, a hangok tisztábban csengenek a füledben, az emberek mosolya igazabbnak fog tűnni.

És megint rájössz, hogy az élet csak egy próbát kínált fel neked, hogy megmérje a kitartásodat, az elkötelezettségedet. És ismét bölcsebb lettél.

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondolnál!

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!