Megvadulok! Hogy vezessem le a stresszt? Magamon, vagy másokon?

1. és nagyon egyszerű: kerüld a stresszel kapcsolatos helyzeteket, versengést, valakivel a személyes csatározást és vetélkedést. Az olyan embereket is, akik ezt hozzák ki belőled, legyenek azok akár „menő” kollégák, vagy barátok, jobb ritkán látni és akkor is csak rövid ideig. Nem vagy köteles mindenki rendelkezésére állni, amikor éppen Rád ér és Rád akarja zúdítani a haragját, elkeseredettségét és frusztrációját. Ilyenkor a legjobb válasz a nem. Sajnos, nincs időd az ilyenekre, mert utána saját magadat kell rehabilitálnod.

A 2. fontos tényező az, hogy kerüld az extrém, magaddal szemben felállított követelményeket.

Magukban hordozzák a kudarc lehetőségét, ami újabb lefelé ívelő hangulathullámhoz vezet. Ilyenek például a nagyon rövid idő alatt elért sikerek elérése, pld. előléptetés, fogyás, új partner szerzése.

Vannak külső tényezők, amelyeket nem tudsz befolyásolni: a vállalati struktúra megváltozása, a hormonrendszered működése, a megjelenő partner-jelöltek értelmi színvonala… Mindenáron úgysem győzhetsz a másodperc töredéke alatt. Ha hagysz magadnak elegendő időt, akkor nagyobb eséllyel éred el a célodat.

A 3. szintén nem kikerülhető pont az, hogy reális terveket, megoldandó feladatokat tűzz ki magad elé célként.

A lépésről-lépésre való haladás a ranglétrán mindenki számára adott, ha emlékszel, az amerikai filmekben is mindig azt kérdezik: Hol látja magát a vállalati struktúrában öt év múlva?

Nem öt hónap múlva…

4. nagyon fontos megemlíteni, bár biztosan tudod, hogy a stressz hatásait magadon csak Te magad tudod lemérni és észrevenni.

Itt most a fizikai és a lelki hatásait egyaránt fel kellene tudnod sorolni, ahogy például én is észreveszem a fokozatokat, összeszorul a gyomrom, zsibbad a szám széle, nehezen kapok levegőt, állandóan fáj a fejem, később koncentrációs zavaraim támadnak.

Már az első jeleknél jobb lenne riadót fújni és védeni saját magadat, azzal, hogy mielőbb kihátrálsz a kárt okozó helyzetből.

5. érvként a nézőpont váltást muszáj lenne végiggondolnod.

Egyáltalán nem mindegy, hogy miként látod a helyzeted. Eltávolítottak az állásodból? Kitettek az utcára? Lehet, hogy ez életed nagy lehetősége, mert most végre kipróbálhatod magad egy új területen, amihez eddig nem volt bátorságod, mert nem szeretted volna a jól fizető állásodat meggondolatlanul felrúgni. Most végre jelentkezhetsz barlangásznak, könnyűbúvárnak, élhetsz a hobbidnak, mehetsz külföldre szerencsét próbálni, mert nem vagy az íróasztalodhoz láncolva többé.

Próbáld meglátni a nehézségben azt az egy parányi pozitívumot, ami elsőre talán nem akar megmutatkozni. Utána könnyebb lesz előre lépned :)

kapcsolatok3

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

Garantáltan nem hagy hidegen!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!