Mi az amit még megtehetsz? És ki lesz a vesztes?

Ha elválunk, akkor nem lesz elég egy lakás, egy autó, máris mindenből kétszer annyi kell. Hiteleket veszünk fel, túlmunkára kényszerülünk, és kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk. 

Nem az a hittétel, hogy mindenáron együtt maradjunk egy mérgező légkörű, pusztító kapcsolatban, hanem az, ha gyerekeink vannak, akkor tegyünk erőfeszítéseket azért, hogy kilábaljunk egy válságból.

És ki lesz a végén a vesztes? Ha túl hamar feladod, hagyod, hogy sodródj bizonyos típusú médiával, a neked jár, a neked mindenhez jogod van, az én megérdemlem, és hasonló szlogenekkel, akkor szerintem már tudod a választ.

A vesztes a végén csak te leszel, mert nem fogja a kezedet akkor a bankár, amikor éjjel az ügyeletre kell rohannod, egyedül, mert a kisgyereked lázgörcsöt kapott. A bankár csak akkor fogja a kezedet, amikor felveszed a hitelt a lakásodra, az új autóra, és ha elcsúsztál anyagilag, akkor a személyi kölcsönt is készségesen elintézi. 

Akkor sem áll majd melletted, amikor bezárva érzed magad, mert a családod vidéken él, és egy magadban állsz a világban. Nem lesz, akire rábízd a gyerekedet, ha ismerkedni, vagy céges bulira szeretnél menni. Barátnőkkel tudsz egyedül szövetkezni, ha nyaralni indulsz. Ott is csak az elvált anyukákkal, mert a férjesek féltik majd tőled a párjukat.

És ha beleolvasol egy pár férfimagazinba, akkor láthatod, hogy a férfiak nem szeretnek a nyakukba venni egy családot, anya, 1-2 gyerekkel, mert félnek az ilyen típusú elköteleződéstől. Túl nagy felelősség. Nem róhatod fel nekik, te sem szeretnél a magad két gyereke mellé még kettőt, ugye? Te sem szeretnél az anyukája lenni senki kamasz fiának, aki ráadásul utálja az egész világot és haragszik a szüleire, mert felborították az életét.

A másik igazi vesztes rajtad kívül, a te gyereked. Ő sem szeretné, ha máshová kellene költöznie, új iskolába kellene járnia, elveszítené a barátait és az egész nyugodt kis életét fenekestől felborítaná egy szakítás. Ha ebbe is belegondolsz, akkor neki is igazat adsz, ugye?

Ha már itt tartunk, akkor már csak magadnak kell igazat adnod. Mégpedig abban a tekintetben, hogy neked is jár valami az életben. És ezt nem lehet pénzre átváltani, kellemes anyagi körülményekkel palástolni, mesés nyaralásokkal kipipálni, designer ruhadarabokkal kicifrázni. 

Neked az igazi boldogság kell! Ugye?

Nem csak a látszata, a lenyomata, a megvagyunk egymással langyos közhelye, hanem az összetartás, a nagy szavak nélküli hit, hogy igazán egymásnak teremtettek benneteket.

Ha ez megvolt, létezett a múltban, akkor van mire építkezned. Idézd fel a kezdeteket, és indulj el visszafelé. Csak gondolatban, az emlékek szintjén.

Aztán láss neki a gyakorlatban. Minden nap egy picikét változz meg. Amit tegnap szóvá tettél, a mellett ma ne törj lándzsát, hanem nyelj egy nagyot és ne vedd észre.

Ami idegesített, arra vond meg a válladat, vagy még jobb, ha áthúzod a humorba.

Az egész élet apróságok sorozata, csak mi nagyítjuk fel őket. Változz át alkirállyá, vagy császárrá, aki elé csak a legfontosabb államügyeket lehetett felterjeszteni.

Emelkedj fel a hétköznapok apró torzsalkodásain, az apró-cseprő rosszindulatú megjegyzéseken, az ármánykodáson és a pletykán.

Mert te magasabb rendűnek születtél, mintsem a hangyák világában ténykedni.

Te vagy a királynő, mint a méheknél, és egy egész családért tartozol felelősséggel. Amikor a királynő kiesik a sorból, akkor a család élete felbolydul, senki sem tudja, hogy mit kell csinálnia, össze-vissza rohangálnak és eluralkodik a káosz.

Amit, neked, mint felelősségteljes uralkodónak, sosem szabad megengedned, ugye?

nő4

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Maffia kapcsolatok

Karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Barátság és szerelem

Meglepő fordulatok

Csavaros befejezés!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondoltál!

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!