Mi lenne, ha kibékülnénk?

Most nem arról írok, hogy békülj ki az anyukáddal, a szomszédoddal, a kolléganőddel, aki belenézett a telefonodba, hanem arról, hogy aki a legközelebb áll hozzád, azzal köss fegyverszünetet. Aki történetesen az életed párja.

 Nem fog nehezedre esni, mert már megtörtént, hogy összevesztetek, és utána kibékültetek. A kapcsolat ilyen. Egyszer összekapunk, másszor kibékülünk.

 Tudod, a haragtartás nem kifizetődő. Betegséget okoz, mert a lelkedben állandóan dédelgeted a sérelmedet.

 Én is kipróbáltam, nem is egyszer. Azzal ébredtem és feküdtem le aludni, hogy hűha, engem semmibe vettek, megaláztak, kioktattak, mások előtt megszégyenítettek, vagyis a földbe tiportak. Meglehet, hogy így volt, de az is biztos, hogy ócskán felnagyítottam a történteket. A túlméretezett egóm fontosabbnak akart látszani, mint ami valójában volt.

 Aztán rájöttem, hogy csak rossz napja volt, idegbeteg lett a főnöke miatt, felhúzták a kollégái, rámordult a legjobb barátja. Vele is igazságtalanságok történtek. Őt is megtiporták. Ez csak egy válaszreakció volt, amit történetesen rajtam vezetett le. Úgyhogy, amikor erre láeszméltem, máris másképp láttam a helyzetem. Már nem sajnáltam magam annyira, már nem fortyogtam olyan intenzíven, már nem akartam bosszút sem forralni. Csak átléptem rajta.

 Nem azt mondom, hogy ragyogó mosollyal az arcomon, hanem csak azt, hogy eltereltem róla a gondolataimat. Mert minek még több bőrt lehúzni a sérelemről? Minek dédelgetni, táplálni a lelkemben? Attól jobb lesz? Megszűnik? Enyhül?

 Nem. Csak tovább dagad és erősödik, mint egy élősködő.

Akkor inkább kibékülök veled, vagy úgy teszek, mintha nem hallottam volna meg a beszólásodat, csípős odamondogatásodat, vagy ha különlegesen jó napom volt, akkor áthúzom az egészet a humorba.

 Eddig ez működött a legjobban. Kinevettelek. Aztán magamon is nevettem, mert eddig erre nem jöttem rá. Aztán könnyebb lett minden. Próbáld ki te is!

 

kapcsolatok3

Érdeklődsz a párkapcsolattal kapcsolatos történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek a szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szereplő szemszögéből rálátni a saját helyzetedre?

Örülnél, ha hirtelen rájönnél, hogy mit tegyél másképp?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Maffia kapcsolatok

Karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Barátság és szerelem

Meglepő fordulatok

Csavaros befejezés!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondoltál!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!