Miben más az X és Y generáció?

Észrevetted már, hogy megvadít a fiatalabb kollégád nemtörődömsége? Vagy éppen a nálad 10 évvel idősebb főnököd tötyörgése és nehézfejűsége?

Mik a generációk közti nézeteltérések okai? Miért történhet meg az, hogy az Y generáció egy tagját várja mindenki az értekezleten, de ő nem jelenik meg? Amikor végre előkerítik a kollégái, megvonja a vállát és közli, hogy neki senki sem szólt. A döbbent csönd beállta után, nyugodtan körbenéz és mintegy megerősítve szándékát, csendesen behúzza maga mögött a konferencia terem ajtaját és hazamegy, mert ő nem úgy készült mára, hogy túlórázni kell…

A súrlódások, a meg nem értett tettek, a látszólagos lojalitás hiánya irritálja az idősebb munkatársakat, de a 22-37 év közti Y generációt egyáltalán nem zavarja. Nem engedi, hogy kihasználják, amikor egy munkahely nem nyúlt elég kihívást számára, akkor egyszerűen vált. Újabb konfliktus, a picivel idősebb, de már családos munkatársak egyszerűen nem értik, hogy lehet ilyen egyszerűen felállni és továbbmenni. Nekik már kötelességeik vannak, gyerekeik, akikről gondoskodni kell, nem tehetnek a kényük-kedvük szerint, gondolják. Ugyanakkor a fiatalabb generáció rengeteg nehézségbe is ütközik, fiatalon válhat idősebb emberek főnökévé, ezáltal generációs különbségeket is át kell hidalnia, el kell magát fogadtatnia, mint szakember. A cégek gyakran „ugratják” is a fiatal, ambiciózus embereket a ranglétrán, olyan pozíciókba belekényszerítve az illetőket, amihez nincs meg a szaktudásuk, tapasztalatuk. Ők, a kihívást és az anyagi előnyöket keresve elfogadják a kinevezést, de ezáltal rengeteg stresszt is vesznek magukra. Extrém esetekben annyira kiégnek, hogy a depresszió sem várat sokáig magára. A napi 10-12 órás hajtáson serkentőkkel, drogokkal, alkohollal igyekeznek úrrá lenni, alig várják már a pénteket, amikor kiereszthetik a gőzt. Hamar megtanulják saját korlátaikat a szerek fogyasztása kapcsán, hétfőn már újra „feltöltődve” vágnak neki az újabb extra hosszú hétnek és a végeláthatatlan túlóráknak.

A kóros elhízás, az anorexia, a bulimia, a fitnesz megszállottság, vagy éppen az egészséges táplálkozás túlzásba vitele is jellemezheti mindennapjaikat, amelyek mindegyike a társas kapcsolatok elsivárosodásához vezet, mert az illető egyedül szereti űzni szenvedélyét.

Mindezekről a problémákról olvashatunk Tari Annamária Az Y generáció című könyvében, részletesen, közérthetően. Megértjük majd belőle az ellentmondásokat és jó példákon, belső monológokon keresztül a bennünk dúló konfliktusokra is ráismerünk.

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Maffia kapcsolatok

Karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Barátság és szerelem

Meglepő fordulatok

Csavaros befejezés!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondoltál!

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!