Mit tegyél, ha hazudott neked? 3 tipp...

Többen meséltétek, hogy különböző esetekben hazudott a párotok, volt például számla nyitása a megkérdezésetek nélkül és ott pénz gyűjtése a tudtotok nélkül, anyukája támogatása a hátatok mögött, ez sokatokat felbőszített. A legjobb barátjának pénz adása, és soha nem kapta vissza, majd elég sok idő múlva kiderült a tranzakció.

Úgy éreztétek, hogy becsapott anyagilag, hogy megrövidített, nem lehet többé megbízni benne.

Három dologra gondolj szerintem, mielőtt végleges és visszavonhatatlan dolgokra készülsz. Mindössze ezt a három dolgot érdemes megvizsgálnod.

Az első, hogy mi volt a motiváció?

Az anyukájának pénz adása nem feltétlenül váltja ki a menye, vagyis a te osztatlan lelkesedésedet, lehet, hogy egyszerűen félt, hogy családi botrány lesz belőle, mert te megpróbálod megakadályozni. Ilyen esetben a félelem volt a motiváció és nem az, hogy kijátsszon téged, vagy becsapjon. Egyszerűen félt attól, hogy szembesítsen téged a ténnyel, hogy a családja is nagyon fontos. Ilyenkor, ha végig gondolod, hogy te is adtál volna a saját anyukádnak, akkor szerintem átérzed a helyzetét, és nem fogsz nagy ügyet csinálni belőle.

A második, hogy egyszerűen eltitkolta, vagy tudatosan hazudott neked?

Az a nehezebb eset, ha hosszasan, ismétlődően hazudott, előre megfontoltan. Ilyenkor érdemes szintén rangsorolnod, hogy a barátjának falazott-e csupán, hogy ne derüljön ki a játékszenvedélye esetleg, és a tartozásai kiegyenlítésében segített, vagy készakarva eltitkolt előled egy bankszámlát, hogy abból ne kelljen a közös gyerekeiteknek még véletlenül se’ adnia? A barát segítése nálam még mindig a pozitív, segítő kategóriába esik, még önzetlennek is gondolom. Lehet, hogy nagyon jól tudta, hogy a gyerekkori barát nem lesz képes megadni a tartozást, mégis amellett döntött, hogy segít rajta. Viszont, ha elvált férjedről van szó, akkor nem követendő példa, az, hogy megpróbálja a gyerekeit megrövidíteni. Erről mindenképpen beszélni kell vele, persze nagyon nagy indulatok nélkül, mert később sajnos visszaüthet a rágalmazás, ha meg tudja indokolni logikusan, mert ilyenkor nehéz helyzetbe kerülhetsz.

A harmadik kérdés, hogy anyagilag megrövidített-e?

Ha a válasz nem, akkor csinálj úgy, mintha meg sem tudtad volna, például az anyukája esetében, szerintem a családi béke megér annyit, hogy becsukod a szemed és nem konfrontálod. Ha a válasz igen, tehát elvett tőled, akkor mindenképpen beszélj vele, mert a közös háztartás lényege az, hogy megosztozunk mindenen. Természetesen a nyugodtság itt is nagyon lényeges, ha megőrzöd a higgadtságodat, akkor nyert ügyed van szerintem, mert akkor megnő az esélye annak, hogy rendezni tudjátok a problémát.

Sok sikert kívánok a megoldáshoz, közösen a pároddal!

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Maffia kapcsolatok

Karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Barátság és szerelem

Meglepő fordulatok

Csavaros befejezés!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondoltál!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!