Mit tegyél, ha menni akar?

Nagyon nehéz kérdés, igazán. Általános dolgokat mondani nem érdemes szerintem, mert pont a te helyzetedre nem lesznek igazak. Inkább egy történetet mesélek, amolyan sikersztorit. Olvasd el, mert fellelkesít és utána kedved lesz kipróbálni…

Erika is szembesült a problémával, hogy egyedül fog maradni, ha nem tesz valamit, de nagyon gyorsan. A férje már költözéssel fenyegetőzött, jéghideg lett az otthoni légkör egy pillanat alatt.

„Először is, nem könnyítettem meg a dolgát! Egy kicsit sem. Vagyis, nem ordítottam, nem hoztam elő a bőröndöket, nem fenyegetőztem, hogy sosem láthatja a gyerekeinket és öngyilkossággal sem riogattam. Furcsa, jeges nyugalom szállt meg. Nem is értem, mert nem jellemző rám a megfontoltság, inkább ösztönlény vagyok.

Valószínűleg úgy megrémültem, hogy lefagytam. Aztán mivel otthon nem tudtunk ordítás nélkül egymással beszélni, egy éttermet javasoltam. Nyilvános helyen nem fogunk botrányt okozni, még, hogy kizavarjanak az éjszakába! Az asztal mellett emberi hangon tudtunk beszélni, bár akkor is rengeteget kellett nyelnem, mert rettentő sok rágalom és múltbeli sérelem hangzott el. Úgy gondolom, az évek alatt csak gyűjtötte magában, simogatta őket, dédelgette, aztán így, orkán szerűen törtek elő. 

Az éttermezést még kétszer megismételtük, mert biztos, ami biztos, nem mertem otthon vele erről beszélni, a gyerekek előtt. Egyéb problémái is akadtak, szexuális természetűek, megígértem, hogy megpróbálok változtatni rajtuk.

Harmadikként végig gyakoroltam az önuralmat, a rendszeres provokációkra, „kóstolgatásokra” nem reagáltam, eleresztettem őket a fülem mellett. Ez volt a legnehezebb, mert gyakran vérig sértettek. Ha nem lett volna a nyugtató, biztos, hogy nem álltam volna meg, hogy ne szóljak vissza, és ne kritizáljam.

Pokoli hetek voltak. Megbeszéltünk mindent, tervet kovácsoltunk és megígértük, hogy betartjuk, felmelegítjük a kapcsolatunkat, heti egyszer saját, külön programot szervezünk. Amikor csak moziba, színházba megyünk, vagy egyszerűen csak beülünk egy kisvendéglőbe. A családom nagyon segítőkész, az anyukámék tudják, hogy válságban vagyunk. 

Úgy érzem, rengeteget kell még tennünk, de mindkettőnk hozzáállása pozitív, így bízom benne, hogy átvészeljük. Máris jobbkedvű, nagyokat nevet, tréfálkozik a gyerekekkel, de még nem állja meg, hogy időnként egy picit belém ne csípjen. Ez a legrosszabb, elengedni a fülem mellett, mert legszívesebben ugranék rá, de nem merek.

Ha már eddig eljutottunk, úgy érzem, kár lenne veszélybe sodorni az eddigi eredményeket, mert bízom a sikerben!” 

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Maffia kapcsolatok

Karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Barátság és szerelem

Meglepő fordulatok

Csavaros befejezés!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondoltál!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!