Mondták már, hogy így is szép vagy?

Mondták már, hogy így is szép vagy? Nem kell törődnöd a szarkalábakkal, a halvány foltokkal az arcodon, azzal, hogy kevesebb hajad van? Tényleg nem mondták?

Csak a tizenhárom éves lányokat mutatták, akik top modellek lesznek, már húsz éves koruk előtt, és akikre bármit ráadhatnak, (még a WC ajtót is, állítod keserűen) és gyönyörűen mutatnak.

Harcolsz az évekkel, forogsz a tükör előtt elégedetlenül, és egyre csak színesebb, csicsásabb holmikat veszel.

Távol áll tőled a letisztult elegancia, a visszafogott színek, pirosat, rikító rózsaszínt és neonzöldet vegyítesz, hatalmas virágokkal megspékelve.

Egyre rövidebb szoknyákat választasz, a hajszíned is szinte már hófehér, annyira kiszőkíttetted. Órákat töltesz heti szinten a szoláriumban, aztán a kozmetikusnál, hogy csodát tegyen a „napfényt” egyre nehezebben toleráló bőröddel.

Nem kellene. Nagyon mutatós vagy extrák nélkül is, elegáns színekben, jól ápoltan. Még az idővel sem kell versenyt futnod, mert tudod, negyven éves korunkig még lehetünk szépek, gyönyörűek, de utána már a vonzó és a jólápolt melléknevekkel is meg kellene békülnünk.

Tudod, egyszer egy idősebb, nagyon bölcs férfi, Laci azt mondta, hogy a nők akkor is nevetnek, ha zavarban vannak (ezt én akkor nem is tudtam, nem is sejtettem), és utána meg azt, hogy csak a nagyon szép, de üresfejű nők veszik tragédiának az évek múlását, mert a személyiségük nem rejt semmi többet ennél. Vagyis kiürülnek. Nem marad bennük semmi más, csak az üresség. De, akik komplex, intelligens személyiségek, azok nem kerítenek túl nagy feneket az évek múlásának, mert rengeteg dolog van, ami érdekli őket. Nem veszik merényletnek magukkal szemben, ha egy évvel ismét idősebbek lesznek. Hiszen annyi minden felfedezni való van még az életben!

Azt hiszem, Lacinak igaza lehetett. Cserében azt válaszoltam neki, hogy ez pont olyan, mint amikor a férfiaknak, akik elég ritkás hajjal rendelkeznek, azt mondjuk, nem baj, ha kopaszodnak, mert az ész úgysem tűri meg a hajat!

Nevetett rajta, mert igencsak érintett volt, egyik oldalról fésülte át a haját a másikra…

Úgyhogy ne keseregj, és ne öltözd túl a húsz éves lányodat a legközelebbi rokonlátogatáson. Hiszen mint komplex személyiségnek, rengeteg új kihívásnak kell eleget tenned! Iratkozz be nyelvtanfolyamra, kezd úszni járni, tanulj meg egy régóta vágyott táncot, jelentkezz jobb agyféltekés tanfolyamra! Rajzolj, fess, művészkedj, próbáld ki az eddig halogatott terveid megvalósítását!

Rajta, fogj is bele máris a felfedezésekbe, hiszen a sikerekből önbizalmat merítesz és ismét megtalálod a magabiztosságot!

 

kapcsolatok3

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

Garantáltan nem hagy hidegen!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!