Összekötve

A nappaliban tartotta, egy zsúrkocsin, alul, a cifra, külföldi italokat rejtő üvegek alatt. Drága bronzból készült anyagot használtak a mesterek, és ő még egy selyemvirágból készült kompozíciót is kanyarított mellé. Pontosan úgy, hogy körülölelje.

Amikor megjött a munkából, elmesélte, hogy mi történt aznap, tett-vett körülötte, letörölte a port a zsúrkocsiról. És közben kérdezgetett, majd megállt, és gondolatban megválaszolta a kérdést. Pontosan úgy, mintha ő válaszolt volna. Használta a szófordulatait, néha megdorgálta saját magát a naivságáért, majd a butaságáért. Ahogy ő tette volna.

Amikor összegyűltek a gyerekek és az unokák, akkor a sok pohár közül néhány lekerült a zsúrkocsi aljára, pontosan mellé. Ilyenkor az unokák kíváncsisággal vegyített borzongással hallgatták újra és újra, hogy igen, tedd csak nyugodtan oda a poharad, a nagypapa mellé.

Mert a letakart urnában ő pihent. Most már tíz éve, hogy hazahozta a temetőből.

Amikor lejárt az urna bérleti helye, akkor úgy döntött, hogy hazaviszi a férjét. Szép, bronzból készült urnát csináltatott neki, újat, és egy szemfedőt is választott mellé. Kiette a nedves levegő a régiek színét, megkoptak a minták, mondogatta magának, abban a kietlen temetőben.

Mennyire más megint itthon! Csak úgy szikrázik a nap a tízedik emeleti lakásban reggelente! Még hogy elhagyatottság és magány! Itt minden nap történik valami. Átjönnek az unokák, el kell kísérni a legkisebbet úszni, a fiai is átszaladnak mindig valamiért. Ha másért nem, a főnököt, vagy az új barátnőt szidni. Számos unoka született, mióta a férje meghalt. A négy gyereket is egyedül nevelte fel, még annak idején. Sok mindenből kimaradt szegény. Hát akkor legalább az az öröme legyen meg, hogy minden nap beszélget vele. És meg is teszi, mint ahogy a jegygyűrűt is hordja, pedig Kálmán már harminc éve magukra hagyta őket, egy forró nyári napon, pont olyanon, mint ez a mai.

De ő nem panaszkodik. Miért is tenné? Legalább neki megadta a sors, hogy látta a gyerekeit és az unokáit felnőni. 

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Maffia kapcsolatok

Karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Barátság és szerelem

Meglepő fordulatok

Csavaros befejezés!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondolnál!

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!