Párkapcsolati siker

Biztos te is sokat gondolkodtál már azon, hogy miért van az, hogy egyes párok szinte gondtalanul szelik a kapcsolat „hullámait”, míg mások folyton veszekszenek és egymást okolják a problémákért?

Nem lehet, hogy a kapcsolathoz való pozitív hozzáállás lehet a titok nyitja?

Ha mindig a másikat okoljuk, mindenért őt kiáltjuk ki hibásnak, az előbb-utóbb visszaüt. Ugyanis ő ugyanezt fogja tenni és állandó harcnak tesszük ki magunkat.

A te környezetedben is akadnak olyanok, akiket az állandó küzdelem, az igazság bizonyítása bizony felőrölt az idők folyamán, és sajnos, később szétválnak útjaik. Ezt megtehetik nyugodtan, amíg nincs gyerek, aki a szenvedő alanya a szülők párharcának, de amikor másról is gondoskodni kell, akkor ez nagyon nagy felelősség, mert a gyerek jövője a tét.

Mit tehetsz te, hogy ezt elkerüld?

Először is, kábelezd át az agyadat! A minduntalan betolakodó negatív gondolatok helyett, próbáld meg a másik szemszögén keresztül látni egy kicsit a problémákat. A pozitív gondolkodás az empátia alapköve, amikor megpróbálod beleképzelni magad a másik helyébe. Hidd el, ez nem olyan bonyolult és idővel nagy mestere leszel. Az egész nyitja az, hogy megkeresed a tettei mozgatórugóit. Miért nem tette meg az általad kért dolgot? Lehet, hogy félt a helyzettől, kényelmetlenül érezte magát, túl nagy kihívás volt a számára? Keresd meg a miérteket! Legegyszerűbb, ha azonnal meg is kérdezed, de együttműködően, ne szemrehányásként. Akkor látja, hogy fontos neked a személye is, nem csak az, hogy a dolog ki legyen pipálva.

Másodszor, ösztönözd a társadat! Amikor látja, hogy bízol benne, megerősíted a hétköznapokban, motiválod, akkor probléma helyzetben is együttműködő lesz.

Hagyj fel a kritikával, mert azonnal visszakapod, és építő módon oszd meg a problémádat. Pl. soha ne a párod személyét bíráld, hanem a helyzettel való nemtetszésednek adj hangot. A múltkor hallottam egy nagyon jó példát erre.

„– Sajnos még mindig nem tudtam megbarátkozni a helyzettel, hogy minden pénteken a barátaiddal jársz szórakozni. Ha megpróbálod beleképzelni magad a helyzetembe, hogy hajnali három óráig várlak, miközben arra gondolok, hogy velem is csinálhattál volna közös programot, akkor biztos te is megérzed, hogy mennyire szomorú és kilátástalan így kezdeni a hétvégét.” Az illető lány nagyon ügyesen a fiú érzéseire próbált hatni és nem okolta őt a helyzetért, egyszerűen szembesítette a tényekkel és a saját érzéseivel. Mondanom sem kell, hogy fiú is együttműködően viszonyult a problémához.

Mindig próbálj nyugodt és határozott lenni, és ne hagyd, hogy az esetleges indulatok eluralkodjanak rajtad. Ez csak ront a helyzeten.

Mindenekfelett a pozitív lelki beállítottság legyen a megvalósítandó célod, az, hogy mindenáron megoldod a problémát, ne az, hogy mindenáron az igazadat próbáld bebizonyítani. Hidd el, nem fog tartósan eredményt hozni, ha rákényszeríted a másikra az álláspontodat, mert legközelebb ő fogja ugyanezt megpróbálni.

A pozitív lelki beállítottság kulcsmondata az, hogy elhiszed magadról és a társadról, hogy a helyzetre képesek vagytok megtalálni a megoldást, és a kapcsolatot egy új, magasabb, érettebb szintre emelni. Egy szemernyi kétely sem marad benned arra vonatkozóan, hogy mindent, de mindent meg tudsz oldani.

Amikor ebben szilárdan, megingathatatlanul hiszel, akkor mindent képes leszel megtenni a sikerért!

kapcsolatok3

Érdeklődsz a csavaros történetek iránt?

Tudni szeretnéd, melyek az emberi kapcsolatok csapdái?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Maffia kapcsolatok

Karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Barátság és szerelem

Meglepő fordulatok

Csavaros befejezés!

Garantáltan más lesz a történet vége, mint amire gondoltál!

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!