Szót emelsz magadért? Helyes! Mert mi a legnagyobb kockázat?

Gyakran szembesülsz helyzetekkel, amelyeket, úgy véled, képtelenek vagy megoldani. Kiteszed magad a stressznek, magadat okolod a helyzet kialakulásáért, feleslegesen őrlődsz. A problémák különbözőek lehetnek, például munkahelyi, magánéleti, vagy esetleg mindkettő egyszerre.

A munkahelyi nyomást sajnos nem tudod elkerülni, a kollégák, főnökök, határidők „eltörlése” nem a mi hatáskörünkben van. A legjobb, amit tehetsz, ha elfogadod, hogy nincs hatalmunk megváltoztatni a munkahelyi struktúrát, a kollégák zűrös magánélete miatt felgyülemlett idegességük is bent, az irodában fog lecsapódni.

Munkamániás (esetleg ordítós) és precíz főnököd sem fog keleti bölccsé átalakulni. Ilyenkor, az elfogadás mellett, nagyon jól beválik, ha végiggondolod a következőt, mintegy egy szálon „végigfuttatva” a gondolatsort:

Mi lehet a legrosszabb, ha szót emelek magamért?

A legeslegrosszabb, mindenki ősi, generikus félelme, az, hogy elbocsátják. Logikus félelem, ilyenkor szembesülünk a munkanélküliséggel, pénzhiánnyal, új állás keresésével, az újtól való félelemmel.

Az esetek döntő többségében azonban, ez egyáltalán nem így működik. A főnökségnek sem kell a többlet probléma, új jelentkezők kiválogatása (első kör), interjúztatás először, interjúztatás másodszor, próbanapra behívás, szerződés kötése, a kiválasztott munkába állítása, betanítása, hónapokig tartó megfigyelése, hogy megbízható-e? Utána egyre bizalmasabb, több felelősséget kívánó feladatok aprólékos adása (kulcsok, pénzkezelés, széf, bizalmas információk), majd a próbaidő vége felé a kockázat, hogy a jelölt felmond, mert mégsem ezt a munkakört szeretné.

Azért soroltam fel, mert végig olvasva még ijesztőbb, tehát még egyértelműbb, hogy a vezetőség sem keresi magának az újabb problémákat.)

A kérdésre a válasz nagyon egyszerű. Semmi nem lehet rosszabb annál, mint hogy elnyomva, stresszel teli légkörben senyvedj, némán, küszködve a dühöddel és naponta azzal, hogy be kell mened dolgozni. Megint...

Ha szót emelsz magadért, akkor mindig higgadtan, építő szándékkal tedd, még véletlenül sem kritikusan, másokat, (pláne nem a főnökséget) bírálva. Mutass nyugodtan rá, hogy szeretnéd elvégezni a rád bízott feladatot, de nem tudod befejezni határidőre, mert ez, vagy az gátol. Ilyenkor sem szabad a kollégát megtámadni, kritizálni, személyeskedni, csupán a tényeket ismertetni.

Higgadt, logikus érvelésed nem marad majd eredmény nélkül. Fizetésemelést is a fenti logika mentén kérj.

Először indoklás, hogy miért kéred, (pld. a lakhatásod nem megoldott, kölcsönt vettél fel és a törlesztő részletek magasak, kocsit szeretnél venni, házasodsz a nyáron), aztán annak a rövid bemutatása, hogy az általad vezetett részleg mekkora hasznot hajtott a cégnek, hány új megrendelőt szereztél, milyen sikeresen képviselted a céget a konferencián stb.

Az érvelésed nem marad hatástalan, abban biztos vagyok.

És ha nincs semmi a tarsolyodban, amit elővarázsolhatsz, hogy büszkén rámutass? Semmi extra érdemmel nem büszkélkedhetsz? Nem baj. Akkor életbe lép az első kérdés, amit mindig végiggondolunk:

Mi lehet a legrosszabb?

Semmi. Fizetésemelés kéréséért még senkit sem bocsátottak el. Különben is Te vagy a régi, kipróbált, bevált „harcos”.

Akiknek az elvesztése, ugye rettenetes, kivitelezhetetlen kockázat a főnökség részére…

Úgyhogy hajrá! Csapj bátran a lovak közé!

 

kapcsolatok3

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

Garantáltan nem hagy hidegen!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!