Temperamentum és szerelem

Számos velünk született hajlam működik bennünk, mi több, számos tudós úgy véli, hogy az emberi személyiségek változatossága 50 százalékban genetikus tényezőknek tulajdonítható.

Mi is pontosan a személyiség?

Az ember személyisége két alapvető dologból áll, a karakter és a temperamentum jegyeiből.

A karakterjegyek az élményekben gyökereznek.  Azt, hogy gyermekkorodban mi iránt érdeklődtél, hogy a környezetedben élő emberek hogyan fejezték ki szeretetüket az irányodban, a barátok és rokonok veszélyesnek, izgalmasnak találtak téged, hogyan dolgozott és pihent a családod. Ezek a kulturális tényezők határozzák meg az ember egyedi karakterjegyeit. A személyiség másik oldala a temperamentum. 

A gyermekkorban kialakuló jegyek, amelyek meghatározzák az érzés, a gondolkodás és a viselkedés tartós jegyeit. A kíváncsiságot, kreativitást, együttérzést, óvatosságot, vetélkedést, számos másokkal együtt örökletesen hozzuk magunkkal.

 A Match.com kísérlete alapján kiderült, hogy az ember azokba hajlamos beleszeretni, akik azonos társadalmi-gazdasági csoportból származnak, hasonló az intelligencia szintjük, iskolázottságuk, külső vonzerejük.

A kísérlet szerint a gyermekkor nagyon jelentős szerepet játszik szerelmi választásainkban és többnyire azokba leszünk szerelmesek, akik az igényeinknek megfelelnek Sőt, gyakran szinte viszont válaszként, azokba,  akik belénk szerelmesek. Nem mellékes tehát, hogy pontosan kit választunk. A dopamin az az agyi vegyület, amely a személyiségjegyek kialakításában nagyon fontos szerepet játszik, de a kutatók vizsgálták a tesztoszteront is.

A következő cikkben azt a négy alapvető személyiségtípust mutatjuk be, akik vagy illenek egymáshoz, vagy teljes ellentétei egymásnak. A típusok leírásánál magadra ismerhetsz vagy éppen a társadra.

Máris jövünk a következő cikkel! 

kapcsolatok3

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

Garantáltan nem hagy hidegen!

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!