Töréspontok, útkeresések, óriási döntések

Amikor egy helyzetben úgy érzed, hogy sarokba szorítottak, nem találod a kiutat, mindenki mást tanácsol, akkor szükség van arra, hogy legközelebb ne tárulkozz fel azonnal. Hiszen neked, legbelül, magadnak kell meghoznod a döntést, különösen akkor, ha egy másik ember sorsáról van szó…

A Kelepce két hősnőjével is pontosan ez történt, terhesek lettek, de mindketten másképp döntöttek. Klára, a belvárosi galéria tulajdonosa és antik műtárgy kereskedő meséli el az ő történetét:

„Otthon Jancsival megvolt az első veszekedésünk. Terhes lettem, de úgy döntöttem, hogy nem tartom meg a gyereket. Abban a helyzetben nem tehettem mást. Induló vállalkozás, rengeteg új feladat, amibe még nem sikerült beletanulnom, falként álltak a gyermekről szőtt álmaim útjában.

 Kezdtem megérteni Krisztiánt, hogy miért tért ki a gyerekvállalás elől. Elfogadni nem, csak megérteni próbáltam, de ez most nem tűnt olyan nehéznek. 

Egyszerűen vannak az életben olyan pillanatok, amikor a gyerek nem születhet meg. Anyagi körülmények, család, lakáskérdés és egyebek. Ezeket soroltam Jancsinak. Háttal állt nekem, a másik hegyet szemlélve, de gyorsan visszafordult és emelt hangon megkérdezte:

– Szerinted, ránk melyik vonatkozik? Melyikben szenvedsz hiányt?

 Felvillanhatott egy kis mosoly a szám sarkában, mert Jancsi lecsapott:

– Most meg min nevetsz ennyire cinikusan?

– Semmi. Eszembe jutott valami, de nem ezzel kapcsolatban. Bocsánat.

– Nagyon érdekes. Most vitatjuk életünk egyik meghatározó döntését, te meg valami egész máson elmélkedsz. Nos, mi a válaszod?

– Nem időszerű még a gyerek. Most kezdtem a vállalkozást, és lehetetlen abbahagyni. Emberek várják tőlem a fizetésüket, letétben van nálam egy csomó műtárgy, árverés lesz a következő hónapban, egyszerűen nem mehetek most kismamát játszani.

– Ez nem egy szerep, amit játszani kell. Életed értelme kellene, hogy legyen – egész közel állt előttem, lehelete súrolta az arcomat. 

– Nem Jancsi. Annak a gyereknek sem jó, hogy a mostani nyughatatlan helyzetben születik. Kire hagynám? Nem adhatom be bölcsödébe! Egy kis csecsemő, kell neki az anyja!

– Pont erről beszélek én is. Nem azt mondtam, hogy zárd be az üzletedet, hanem azt, hogy vegyél vissza a munkatempódból. Péter elvezeti helyetted az üzletet abban a pár hónapban.

– Soha nem mennék bele! – ordítottam. – Már egyszer becsaptak, még egyszer nem engedem! Mindenen rajta akarom tartani a szememet, az elején, amikor megerősödünk és később is, amikor már virágzunk!

Lerogyott a garnitúra kézpárnájára. Az arcába temette a kezét. Utáltam, amikor így ült le, mert a párnarész nem bírta el a súlyt, de nem szóltam. 

– Mégis mit rontottam el? Miben hibáztam? Hogy ennyire nem akarsz tőlem gyereket?

– Ne butáskodj – leereszkedtem mellé a túloldalra és megsimogattam a haját. – Nagyon jól élünk, nem te vagy az oka. Egyszerűen én voltam elővigyázatlan és megérdemlem, ami most következik.

– Mi következik? – hajolt előre.

– Abortusz, természetesen.

– Szóval te már eldöntötted. De azt elfelejtetted, hogy nemcsak a te gyereked, hanem az enyém is.

– Sajnos, vagy nem, de a törvény nem teszi lehetővé, hogy a férjek kényszerrel kihordassák a nővel a gyereküket – válaszoltam és felálltam mellőle. Nem bírtam a közelségét.

– Szóval ez az utolsó szavad? – követett és farkasszemet nézett velem.

Bólintottam. Az orvossal már megbeszéltem az időpontot. Azt hazudtam, hogy megromlott a házasságunk. Egy pár könnycseppet is ejtettem. Elhitték.

 Nem szólt többet, csak felvette a kocsikulcsot és elhajtott.”

Te, hogy döntöttél volna az ő helyében? Anyagilag rendezett helyeztben élt, jómódban, a férje szerette, mindent megtett érte. A karrier, a saját vállalkozás mégis sokkal fontosabb volt a számára. Te ezt elfogadhatónak találod?

Írd meg véleményedet ide, kíváncsian várjuk:

https://homeandsoul.hu/keress-fel

nő4

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

 

Garantáltan nem hagy hidegen!

 

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!