Új szemmel nézz a problémáidra!

A projekció visszavonása segít neked. Ez egy spirituális gyakorlat, hogy a régi, káros hiedelmek, megrögzött gondolatminták kiürüljenek az elmédből.

A projekció jelentése kivetítés. A pszichoanalízis terminológiájában arra vonatkozik, hogy saját elfogadhatatlan tudattartalmainkat „átruházzuk'” valaki másra. 

Ennek a gyakorlatnak a segítségével új, „friss” szemmel fogsz a problémáidra tekinteni és megtalálod a megoldást, mert a röghöz kötött képzetek, beidegződések azonnal eltűnnek. Helyettük vadonatúj ötletek, felfedezések fognak felbukkanni az elmédben, amelyeket azonnal követhetsz.

Tudod, az ösztöneidet nem tudod becsapni, félresöpörni, csak a racionális gondolatokkal felülírni. De te ne tedd ezt, mert az ösztönök mindig fel fognak bukkanni, és végül kikényszerítik maguknak a döntő szót.

Ugye, emlékszel arra a filmre, (sajnos a címe nem jut eszembe), amikor az apa lement egy doboz cigarettáért a sarki boltba és soha többé nem tért vissza a családjához? Mert akkor az ösztön, a vágy, vagy nevezzük bárminek, akkorára terebélyesedett, hogy legyőzte a családapai szerepet, a férj szerepét és szökésre kényszerítette. Soha többé nem tért vissza a lányához, akiről a film szólt. 

Visszatérve a gyakorlatra. Az első lépés, hogy találj egy nyugodt, csendes helyet, ahol egyedül maradhatsz. Ehhez a gyakorlathoz nem kell lefeküdni, elég, ha leülsz. Tegyél róla, hogy telefon, ajtócsöngő ne zavarjon, mert nem tudod előre, hogy mennyi ideig fog tartani. Lehet, hogy egy óra, lehet, hogy csak egy fél, attól függ, hogy mennyi gondtól kell megszabadulnod.

Helyezkedj el kényelmesen, dőlj hátra és csukd be a szemedet. Én zenét szoktam használni, kifejezetten relaxáláshoz valót. A profik azt mondják, ez nem jó, mert a zene is figyelmet követel, és itt a cél az teljes gondolatnélküliség elérése, pont azért, hogy új ötleteink kapjanak helyt, felülírva a régi, káros beidegződéseket. Lehet, hogy így van, de a kutyaugatás és a fúró hangja nem szokott segíteni nekem az elme kiürítéséhez, ezért inkább a zenét választom, mert a külső zajok megszakítják a folyamatot.

Csukd be a szemed és figyelj belülre, ez elmédre. Az elme dirigál, parancsot ad és felülír mindent. Most is ezt fogja tenni, képeket küld majd neked. Ezeket a négy őselem segítségével tudod megsemmisíteni, hogy eljuss az önvalódhoz, a teljes csendhez és gondolatnélküli állapot eléréséhez. A belső békédhez.

Amikor felbukkan egy gondolat képi formában, akkor add ezt oda a négy elemnek. Szép sorjában. A tűznek, a víznek, a levegőnek és a földnek.

 Dobd be a tűzbe, hogy elégesse, dobd be a vízbe, hogy elnyelje, repítsd fel a levegőbe, hogy elszálljon, és végül, temesd el egy gödörbe. A négy elem közül egy biztosan meg fogja semmisíteni, ne legyenek kétségeid. Egy biztosan el fogja vinni magával.

Ezeket a felmerülő képeket addig add oda a 4 őselemnek, ameddig csak felmerülnek. Azért nem jó a külső zaj, mert akkor még kutya képekkel és sipító fúró hangokkal is el kell bánnia a 4 őselemnek. Pedig, ők nem is a gondolataid részei, nem is a problémáid, hanem csak a külső környezet hozta elő őket.

Addig ülj, és végezd a gyakorlatot, ameddig az elméd le nem csendesedik, meg nem nyugszik. Amikor nem látsz több képet, nem merül fel újabb gondolat. Akkor üldögélj szépen a csendben, az önvalódban.

Később, a gyakorlat elvégzése után lesznek intuícióid, ösztönös felismeréseid, megérzéseid, amiket nagyon jó, ha követsz. Ezeket nem szabad felül írnod racionális érvekkel, logikus levezetésekkel, hogy mégsem jók.

Ezek a te hírnökeid, útmutató lámpásaid, amelyek a problémáidat egy más vetületben mutatják meg. Kövesd őket egy másik úton, amely már a te utad, hiszen te munkáltad ki a megoldást!

nő4

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

 

Garantáltan nem hagy hidegen!

 

Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!